Кевин де Брюин подписа с Волсбург

Договорът на белгиеца е за 5 години и половина

20.01.2014 | 09:33
Кевин де Брюин подписа с Волсбург

Челси официално продаде полузащитника Кевин Де Брюйн на немския Волфсбург. 22-годишният белгийски национал подписа договор с "Вълците" за пет години и половина, като за него са били платени около 20 млн. евро.

Младият футболист премина в редиците на лондончани през 2012 година от Генк, като отборът плати за него 7 милиона паунда, но той почти не е играл за отбора.

"Подготвителният сезон бе добър за мен и първият ми мач също, но все още не знам защо загубих мястото си в състава след мача срещу Манчестър Юнайтед".

"Моуриньо е много силен треньор в тактически план. През лятото той ме убеди да остана, макар че на масата имаше хубава оферта от Дортмунд", призна Де Брюйн пред белгийското издание "Het Laatste Nieuws".

"Не съжалявам за трансфера си в Челси. Имах добър период в Бремен, където израстнах като футболист. Имах вариант и да премина в Атлетико Мадрид. но не бях сигурен, че там ще играя редовно".

"Не напуснах Челси, защото трябва да отида на всяка цена в Бразилия с националния отбор на Белгия. Напуснах, защото не съм щастлив", каза още той.