Животът на Михаел Шумахер е извън опасност, твърди негов приятел

Лекарите и полицията продължават разследването на инцидента.

04.01.2014 | 11:50
Животът на Михаел Шумахер е извън опасност, твърди негов приятел

Животът на Михаел Шумахер е извън опасност – това обяви неговият приятел Филипе Стрийф пред болницата в Гренобъл, цитиран от Скай Нюз. Той уточни, че се позовава на думите на хирурга Жерар Селан. В същото време лекарите и полицията продължават разследването на инцидента. Те се надяват да получат полезна информация от камерата, която е била на каската на Шумахер по време на спускането.

Жерар Селан е обяснил, че състоянието на Шумахер е тежко, но на този етап няма опасност за живота му. Засега обаче информацията не е потвърдена от лекарите в болницата. След като вчера стана ясно, че полицията разполага с видеокамера, която е била закрепена на каската на Шумахер по време на инцидента, за медиите все още е тайна дали тя е била включена по време на удара. Освен това полицията разпита и 14-годиният му син Мик за подробности около падането.

Вчера стотици тифози на Ферари отбелязаха рождения ден на 7-кратния световен шампион във Формула 1 пред болницата в Гренобъл. „Симпатията към Михаел от всички точки на света ни трогна до сълзи“, заявиха от семейството му.