fallback

„Лудогорец“ се класира на първо място в Група „В“ на „Лига Европа“

Доказахме, че първата победа над ПСВ-Айндховен не е случайна, коментира пред медиите собственикът на клуба Кирил Домусчиев.

29.11.2013 | 11:19

Шампионът на България „Лудогорец“  победи с 2:0 ПСВ-Айндховен и записа нова велика победа над холандците при мразовитите температури на стадион "Васил Левски".

Така "орлите" продължават да летят високо и спечелиха първото място в Група "В" на „Лига Европа“. Попаденията в срещата заби Роман Безяк.

С този успех Лудогорец влезе в историята, след като постига "дубъл" в мачовете срещу европейски клубен първенец. До момента това е правил само ЦСКА, срещу Нотингам- Форест през миналия век.

Българите за пореден път изиграха перфектен мач в европейските клубни турнири, развинтиха изцяло именитите холандци, демонстрираха страхотен футбол, заслужено спечелиха и продължават да мечтаят.

ПСВ от своя страна разочарова и се отчете с едва две по-сериозни положения, а в началото на второто полувреме "лалетата" останаха в намален състав, след като Брума бе изгонен от игра.

Така „Лудогорец“ заслужено спечели първото място и доказа, че няма конкуренция в тази група.

„Мисля, че доказахме, че сме по-добрия отбор и че първата победа над ПСВ не е била случайна“, коментира пред журналисти собственикът на  „Лудогорец“ Кирил Домусчиев. Той допълни, че отборът ще се бори за победа и в последния двубой срещу Динамо- Загреб.

Домусчиев допълни още, че приходите за „Лудогорец“ от евротурнира до момента са между 5.4 и 5.5 милиона евро.

fallback
fallback