Берое без победа над Левски в Стара Загора от пролетта на 1992 г.

В събота, след 21,5-годшино чакане "зелените" ще могат да постигнат първи успех над "сините"

08.11.2013 | 18:28
Берое без победа над Левски в Стара Загора от пролетта на 1992 г.

В събота, след 21,5-годшино чакане Берое ще може да постигне първи успех над Левски. Любопитното е, че при последният такъв, настоящият треньор на тима Петър Хубчев защитава цветовете на столичани, пише Gol.bg.

В онзи сезон Левски и ЦСКА водят оспорвана битка за първото място. Преди 23-ия кръг червените имат аванс от точка на върха. На 11 април сините гостуват под Аязмото. През първото полувреме голове не падат.

В 54-ата минута обаче Левски открива – точен е Георги Димитров – Каубоя. А защитата на столичани в състав Хубчев, Дъртилов, Пумпалов и Марков се справя до 62-ата минута, когато Гошо Гинчев изравнява. А в 85-ата минута тя капитулира за втори път, когато Трендафилов опъва мержата на вратаря Пламен Николов за втори път.

В крайна сметка поражението се оказва пагубно за шампионските амбиции на Левски и в крайното класиране сините изостават с 2 точки от големия си съперик ЦСКА. Берое пък финишира на седмо място.

След този мач Левски е гостувал цели 14 пъти в Стара Загора. А феновете на домакините не са имали възможност да нададат победоносен вик. През сезон 1992/93 Берое е близо до успеха – успява пак да обърне резултата от 0:1 до 2:1 в своя полза с попадения на Митев и Господинов, но 10 минути преди края Георги Донков носи точката на сините.

В момента Левски е в серия от 5 поредни успеха над Берое в Стара Загора. А домакините за последно за измъквали точка на 13 май 2007-а година – 0:0. Сезон преди това пък зрителите под Аязмото видяха истинско голово шоу – 4:4 с хеттрик на Айзък Куоки от Берое.