fallback

Ивайло Петев предпочете да се оттегли от Левски

Трио треньори ще замества Петев.

09.10.2013 | 21:03

Ивайло Петев взе решение да не поема тима на Левски след вчерашната гавра с него от страна на някои от най-крайните привърженици на тима, предаде gol.bg.

Специалистът бе съблечен гол до кръста от фенове на отбора по време на провалената пресконференция при представянето му вчера, което се превърна в грандиозен скандал.Новината, че Петев няма да бъде наставник на отбора, бе оповестена както от собственика на "Сините" Тодор Батков, така и от самия специалист.„Първо, искам да благодаря на ръководството на Левски за отправената покана към мен, с най-добри чувства я приех. Изключително голяма амбиция имаше в мен, за да дам своя принос за излизане от моментното състояние на отбора“, сподели Петев.„Но това, което се случи вчера е една изключително грозна ситуация и сцена, която се разигра. Дали е тенденциозно или не, имам мнение, но ще си го запазя. Поради евентуални такива в бъдеще, аз не бих желал да работя в такава обстановка в клуб, който ще празнува 100-годишнина. Това ми е мотивът, за да не съм треньор на Левски“.

„Много неща премислях, съобразявам се и с мнението на семейството ми, което не е маловажно. Аз не съм престъпник, не съм крадец, а вчера се почувствах точно такъв. С какво съм заслужил това нещо? Дойдох с най-добри чувства, исках да работя, условията, за които се бяхме споразумели са в дългосрочен план, за да мога да оставя своя белег. Това не се случи.“Батков пък обяви и решението си Тони Здравков да бъде старши-треньор на тима поне до края на полусезона.Последният ще води отбора с помощници Мариян Христов и Елин Топузаков.Адвокатът съобщи решението си след срещата с феновете на клуба, която се проведе на стадион „Георги Аспарухов“. Сбирката, на която присъства и Христо Йовов продължи около един час.

Жалко за "Левски", жалко и за самия Петев. Той не заслужаваше по този начин да бъде посрещнат. Той ми се обади преди два часа и половина и каза, че при създалата се ситуация, оттегля съгласието си и отказва да поеме отбора на "Левски". Отборът на "Левски" ще бъде воден от триото Антони Здравков, Мариян Христов, Елин Топузаков, каза Тодор Батков. И двамата директори депозираха оставка, единият устно, другият устно и писмено. Няма да взема решение, поне до мача с ЦСКА, каза Батков.

„Отборът ще бъде воден от Антони Здравков, Мариян Христов и Елин Топузаков с пълно доверие. Ще води този, който има лиценз. Поне до края на плусезона. Предупредих го лично да се готви Тони Здравков. Аз му звънях в 15.52 часа. Имам безспорно доверие към тримата“, коментира още той.

„Срещата премина в дух на изключителна откровеност. В едно феновете са прави, при това слабо представяне за пета поредна година, в която ние ковем поредните калъфки, не може в 15.50 часа аз да се обаждам на Националния фенклуб и обявявам, че уволняваме треньора. Сигурно грешката е моя, макар че решението за разговорите с Петев е от петък и е мое решение. Като постъпка на феновете аз не мога да не я осъдя, жалко за Левски и за самия Петев.

Феновете трябва да са информирани, а не игнорирани. Все пак говорим за отбор, който има най-многобройни фенове, за разлика от други. Обещах на феновете пълна мобилизация във връзка със 100-годишнината, за предстоящия мач с ЦСКА и до зимата – в оставащите мачове. Те обещаха безрезервна подкрепа на отбора. Не беше разговаряно с тях в тази критична ситуация, в която те бяха игнорирани. Това беше укорително действие“, коментира още Батков.

fallback
fallback