„Лудогорец“ с кошмарен жребий за плейофите

Разградчани изтеглиха възможно най-силния съперник- „Базел“.

09.08.2013 | 15:43
„Лудогорец“ с кошмарен жребий за плейофите

В „Лудогорец“ смятат, че изтеглиха най-тежкия от пет варианта за съперник в плейофите към Шампионската лига – „Базел“. Първенецът на Швейцария за последните 4 години игра полуфинал в Лига Европа миналия сезон и загуби от впоследствие спечелилия трофея „Челси“.

Първият мач ще се играе на 21 август на стадион „Васил Левски“ в София. Реваншът е на 27 август на стадион „Санкт Якоб Парк“ в Базел. Началният час 21:45 наше време е задължителен за всички двубои от последния квалификационен кръг към групите на елитния клубен турнир.

Другите варианти за „Лудогорец“ на жребия в Нион бяха румънският „Стяуа“, шотландският „Селтик“, чешкият „Виктория“ (Пилзен) и хърватският „Динамо“ (Загреб), който елиминира отбора от Разград миналия сезон.

„Определено изтеглихме най-трудния противник, а и в първия мач сме домакини, но не можем да си избираме жребия – заяви треньорът на „Лудогорец“ Стойчо Стоев. – Базел е много сериозен противник, знаем докъде стигна миналия сезон. Винаги има някакви шансове за краен успех, ще играем с нагласата да се представим добре, а докъде ще ни стигнат силите - ще видим. Такива реномирани отбори започват тези мачове с опита и самочувствието си, а ние влизаме в тях с огромно желание. Срещу такива съперници можеш да спечелиш самочувствие, рутина и опит, който ни липсва. Мачовете ще покажат моментното ни ниво и ще помогнат за израстването ни като отбор.“

„Базел“ започна от третия квалификационен кръг и отстрани шампиона на Израел „Макаби“ (Тел Авив) след домакинска победа с 1:0, допускайки срив от 3:0 до 3:3 на реванша. Преди два дни швейцарците купиха нашия национал Иван Иванов от „Партизан“. Защитникът игра за сърбите в предния квалификационен кръг срещу „Лудогорец“ и затова сега няма право да вземе участие срещу нашия първенец с екипа на новия си тим.