Димитров и Шарапова се разкриха с целувка

Нашата звезда играе вътрешно дерби на шведската академия Good to Great срещу световния №15.

09.05.2013 | 12:53
Димитров и Шарапова се разкриха с целувка

Любовната връзка между Григор Димитров и Мария Шарапова получи официално потвърждение днес благодарение на папарашки снимки. Фотограф на новинарската агенция FameFlynet излови двете тенис звезди да се разхождат хванати за ръце и да разменят целувка по улиците на Мадрид.

Българският талант и по-възрастната с 4 години руска красавица решиха, че вече няма смисъл да прикриват интимните си отношения. Явно е, че не правят никакъв опит да се скрият от репортера. Освен това снимките веднага бяха качени в две официални страници на Григор в социалната мрежа Facebook.

Продължилите 5-6 месеца медийни спекулации и липсата на опровержение превърнаха любовната афера в публична тайна. При всяко споменаване от двамата на приятеля/приятелката, се добавя съответното име по подразбиране. Преди дни Маша направи реклама на новите си партньори от Porsche като съобщи, че подарила на гаджето си спечеления като награда от турнира в Щутгарт автомобил. Гришо пък заяви след победата над Новак Джокович, че преди мача получил вдъхновяващи и незабравими думи от приятелката си.

Турнирът от сериите „Мастърс” в Мадрид е сред малкото, позволяващи среща на Димитров и Шарапова. В по-голяма част от годината състезанията и тренировките им се разминават.

За последните 7 месеца Григор прекарва голяма част от времето си в Стокхолм с новите си треньори от академията Good to Great, когато не пътува за турнири. Шарапова от близо 20 години живее в САЩ, има имоти във Флорида и Калифорния.

Предишната любов на най-популярната в момента тенисистка приключи неудачно през лятото на 2012. От 2009 тя ходеше със словенския баскетболист Саша Вуячич, но три години по-късно рускинята обяви, че са отменили годежа си.

Красивата Маша явно влияе стимулиращо за Димитров, който играе на съвсем друго ниво в последните 5 месеца. Тази вечер му предстои осминафинал в Мадрид срещу световния №15 Станислас Вавринка (Швейцария), който от две седмици също тренира в шведската академия.

Мачът, който е четвърти по ред на втория корт (стадион Аранча Санчес Викарио, с капацитет за 3500 зрители) и трябва да започне около 20:00, ще бъде вътрешно дерби и на треньорите в Good to Great. Персонален наставник на Гришо е Микаел Тилстрьом, а с 28-годишния Стан се занимава Магнус Норман. Двамата специалисти изгледаха заедно двубоя на Димитров срещу Джокович, но по повод предстоящия сблъсък Норман заяви, че ще е 100% за Вавринка.

Швейцарецът снощи победи №81 Сантяго Хиралдо (Колумбия) с 6:3, 6:3 за 64 минути и така потвърди добрата си форма. Преди дни спечели турнир в Португалия с убедителен резултат 6:1, 6:4 във финала срещу световния №4 Давид Ферер. На предния турнир „Мастърс” в Монте Карло загуби на четвъртфинал в три сета (подобно на Гришо) – от французина Цонга.

Най-драматичният му мач за годината беше 5-сетова загуба от Новак Джокович в осминафинал на Australian Open. Именно на турнира от Големия шлем в Мелбърн е единствената среща между Григор и Стан - през 2011, победа с 3-0 сета за швейцареца (7:5, 6:3, 6:3).

За наша радост Григор показва, че е физически и психически възстановен от тежката битка с Джокович. Заедно с Милош Раонич (Канада) игра цял час в мач на двойки, използван главно за поддържане на ритъм.

Димитров не се поддава на еуфорията от победата над световния №1 и е съвсем наясно какво да очаква тази вечер: „Вавринка е много опитен противник, може да се окаже по-труден мач от този с Джокович. Имам една загуба от него, а и наскоро той спечели турнир като победи Давид Ферер, което му дава допълнителна увереност. За мен е най-важно максимално да се възстановя физически и да спазвам добра дисциплина и концентрация на корта, както в последния мач”.