fallback

„Левски” повали ЦСКА с 2:1 в последния миг

„Не е късмет, тотално ги надиграхме, резултатът е минимално изражение”, твърдят победителите.

27.04.2013 | 19:23

С гол в последната минута за 2:1 „Левски” надви ЦСКА и запазва шансове в надпреварата за шампионската титла. Прословутият с фрапиращи пропуски португалски таран Жоао Силва стана герой, засичайки с глава центриране на Владимир Гаджев в 90-ата минута пред пасивните противници.

„Сините” вкараха и в края на първата част - Христо Йовов направи 1:0 чрез солиден рикошет (40 мин). „Червените” изравниха с фантастичен шут на Марсиньо (70) и след три минути изпуснаха двойна голова ситуация чрез Спас Делев и Мартин Камбуров след подавания на току-що влезлия Мишел Платини. Оттам до края „Левски” натискаше, а ЦСКА прогресивно губеше сили и грешката се печеше.

Дебютиращият като треньор в дербито Николай Митов надхитри опонента Милен Радуканов, който имаше във визитката си победа с 3:1 на „Герена” отпреди 2 години. Доскорошният помощник на Илиан Илиев пусна сработен състав и направи две смени с ключов ефект. Гаджев смени крилото Рамос (67 мин) и асистира за победния гол, а Станислав Ангелов (55, вместо Йовов) канализира играта в средата и можеше да спечели дузпа в 77-ата, когато проби в пеналта и беше чукнат от Василев. В първото си Вечно дерби габровският рефер Георги Йорданов не посмя да посочи бялата точка в тази и в предходна ситуация (49 мин), когато Анисе от ЦСКА претендира за бутане отзад преди изстрел в аут.

 „Сигурно съм най-щастливият човек на света - заяви Митов. - Голям кеф е да биеш ЦСКА. Вкарахме в края на двете полувремена, тотално ги надиграхме. Искам да поздравя играчите за тяхното себераздаване, характер и воля. Така се става шампион, така се бие ЦСКА. До края има още 6 мача, в тях играем за победа, всичко е в нашите ръце.”

„Левски” изостава с 2 точки от „Лудогорец”, но предстои директен сблъсък в София. Митов спечели ключов мач и предния кръг – 2:1 като гост на „Литекс”.

Радуканов остави на пейката най-доказаните играчи на ЦСКА Камбуров и Платини като вкара първия в 46-ата. После обясни: „Загубихме, защото Левски вкара един гол повече. Започнахме с трима бързи нападатели (Делев, Присо, Лорес Варела), за да опитаме да решим мача с преса и скорост. През първото полувреме ни липсваше самочувствие в завършващия пас, през второто пуснахме опитни хора, които обаче не са толкова бързи, така че са комплесни са нещата.”

Новият технически директор на ЦСКА Емил Костадинов заяви: „Не влязохме добре в мача и играхме слабо през първото полувреме. През второто започнахме по-добре, но не знам защото се върнахме да браним равния. Има много проблеми в отбора, не е комплектован добре, но въпреки това всеки играч в ЦСКА трябва да се раздава максимално. Не искам да коментирам дали всички го направиха, нито дали ще има кадрови промени”.

Изпълнителният директор Георги Илиев - Майкъла коментира: „Изпуснахме мача. Веднага след гола имахме положения, с които да спечелим. Късметът не беше на наша страна, загубихме мач, който всеки от двата отбора можеше да спечели”.

Колегите от „Левски” силно се засегнаха. Оперативният началник Иво Тонев отвърна: „Несериозно е от ЦСКА да обясняват резултата с късмет. Ние още на полувремето трябваше да водим с 4 гола”.

Спортният директор Даниел Боримиров избухна: „Диктувахме играта през целия мач и щеше да е незаслужено ЦСКА да стигне до равенство без голово положение. Ако Макъла говори за късмет, значи толкова разбира от футбол. Глупостите му не искам да ги коментирам. Може би пак са объркали сиропа или капките за нос. Сигурно затова не можеха да ходят по терена. Миналата година им хванаха трима с допинг и ги наказаха за по три месеца – това е абсурд в световната история”.

fallback
fallback