Стилиян: Добре съм, връщам се към нормалния живот

Интензивното лечение приключи, остават ми две години на хапчета, обяснява бившият капитан на националите

17.04.2013 | 15:34
Стилиян: Добре съм, връщам се към нормалния живот

Най-тежкото мина, вече съм добре и мога да се върна към нормалните неща в живота, заяви Стилиян Петров в интервю за сайта на своя клуб "Астън Вила". Бившият капитан на националния отбор приключи интензивния курс химиотерапия, след като преди година бе диагностициран с левкемия.

"Беше приятно да дойда и да видя момчетата... Интензивното лечение приключи, сега ще мина на по-лека терапия, още две години на хапчета", сподели Стилиян. "Беше дълга година, но приключи и вече мога да се върна към нормалния живот, да върша нещата, които през последните месеци не можех – да карам децата на училище, да общувам, да потренирам малко и да сваля няколко килограма...".

Петров използва случая да благодари на всички, които го подкрепяха през трудните месеци – фенове, клуб, колеги-футболисти, приятели. "Невероятно е да имаш ежедневната подкрепа на толкова много хора – хора, за които знам, че си имат своите собствени проблеми в живота, но въпреки това бяха с мен". Сега съм в ремисия, обясни още Стилиян. "При такова заболяване човек трябва да изчака доста време, преди да каже, че е чист и всичко е наред, но аз не мисля за това... сега трябва да съм търпелив".  

Петров разкри също, че скоро ще започне работа неговата фондация, посветена на борбата с левкемията. Халфът, който е обличал екипите на "Монтана", ЦСКА и "Селтик", от дълги години помага на болни деца, но сега смята да постави тази дейност на по-организиран принцип.