fallback

Димитров и Багдатис фаворити за четвъртфинал

Бързо пада коефициентът за победа на българо-кипърския дует срещу колумбийци в осминафинала.

19.01.2013 | 19:28

Григор Димитров и Маркос Багдатис влизат като фаворити в мач за четвъртфинал при двойките от Откритото първенство на Австралия. Препятствие в понеделник е колумбийският дует Кабал - Фара, а прогнозите са в полза на българо-кипърския (коефициент 1.68 срещу 2.12).

Експертите в залозите са респектирани от днешна победа с 3:6, 6:3, 6:2 срещу поставените под №4 в схемата Макс Мирний (Беларус) и Хориа Текау (Румъния). За този мач от втория кръг Димитров и Багдатис бяха твърд аутсайдер (3.30 срещу 1.30). Мирний и Текау, които са седми и осми в ранглистата на двойки и изобщо не играят соло, спечелиха първия сет, но после нямаха отговор.

Чрез този успех Григор стана първият български тенисист на осминафинал в турнир от Големия шлем (макар и в дует). С Маркос обаче нямат намерения да спират дотук. Багдатис вече ще се концентрира изцяло върху двойките, след като отпадна в третия кръг на сингъл - 4:6, 2:6, 3:6 от световния №5 Давид Ферер (Испания).

Колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Робер Фара са непоставени в схемата. Стигнаха до осминафинала с 6:4, 6:4 над Йен-Сун Лу (Тайпе) и Го Саеда (Япония). Кабал е №46 в ранглистата на двойки и едва №418 индивидуално. Роденият в канадския град Монреал Фара е съответно №73 и №207.

Букмейкърите започнаха да приемат залози от ниво около 1.78 за победа на Димитров и Багдатис, но в рамките на 2-3 часа коефициентът се ориентира с десета по-ниско, а на места отива под 1.60.

При успех Григор и Маркос ще имат за противник в четвъртфинала победителя между италианския дует Симоне Болели – Фабио Фонини и поставените под №5 в схемата Маеш Бупати (Индия) – Даниел Нестор (Канада).

fallback
fallback