fallback

ЦСКА измисли ноу-хау за просрочени заплати

Взимаме Мартин Камбуров, защото е заможен и няма да протестира срещу забавени суми, обясни директор.

18.12.2012 | 17:58

В ЦСКА намериха рецепта за перманентните проблеми със забавени плащания. Клубът ще привлича по възможност заможни играчи, които няма да протестират и прекратяват договорите си заради просрочени заплати.

Директорът Георги Илиев - Майкъла заяви, че първото зимно попълнение Мартин Камбуров става факт именно по този принцип. 32-годишният бивш национал, който в последните 27 месеца игра за елитния китайски „Далиан”, получава договор за сезон и половина благодарение на финансовия си статут.

„Купуваме богат човек, не идва недоказал се футболист или такъв, който няма средства да изкара седмицата – обясни Илиев. - Няма да си вади джобовете при една неполучена заплата. Първо го попитах каква кола кара и като разбрах, че е на стойност 200 хиляди, му предложихме договор. Ако беше казал, че колата струва около 20 хиляди лева, нямаше да подпишем. Камбуров можеше да отиде в 5-6 отбора при по-добри финансови условия, но той е истински професионалист и аз съм много доволен, че ще играе в ЦСКА.”

Трикратният голмайстор на „А” група от своя страна похвали директора, че бил откровен в разговора и това натежало за бързия избор: „Според мен двата отбора в България са ЦСКА и Левски, всеки би искал да играе за един от тях. ЦСКА си е ЦСКА, не ти трябва специален мотив, за да дойдеш тук. Не съм имал финансови претенции. Поне на две-три места имах по-добри оферти, но коректно им бях казал, че първо ще изчакам ЦСКА. Що касае Левски, ако вкарам и половината голове, които съм им вкарвал досега, ще съм доволен. За мен обаче не са важни личните постижения. Единствената ми цел е отборът да играе по-добре и да върви напред. Когато ЦСКА не е първи, всичко друго е неприемливо. Ще се борим докрай да наваксаме преднината на другите отбори (9 точки зад лидера Лудогорец). Дори 10-12 точки да е разликата, няма отказване.”

Камбуров може да запише официален дебют за „червените” именно срещу последния си български отбор – „Локомотив” (Сф). Двата тима се паднаха един срещу друг на днешния жребий за четвъртфиналите в Купа България. Предложението на организаторите първите срещи да са на 24 февруари, седмица преди подновяването на първенството, предизвика разногласия между клубовете. Затова датите ще бъдат определени служебно от Изпълкома на БФС на 20 декември.

Дербито на четвъртфиналите ще е „Левски” - „Литекс” с реванш в Ловеч. „Славия” извади късмет в преследването на трофей за вековния си юбилей – срещу притиснатия от безпаричие „Миньор”, като ответната среща е в София. Последната битка за полуфинал е между наглед равностойните „Берое” и „Пирин” (Гоце Делчев).

ЦСКА не може да се оплаче от жребия, макар че среща отбор, с когото завърши 1:1 в последния кръг от есенния дял на „А” група. „Локомотив” с новия си треньор Емил Велев показа характер и в турнира, удържайки загуба само с 0:1 като гост на „Черноморец” за краен успех с 3:2.

„Сините” и „оранжевите” по традиция имат експлозивни сблъсъци. Предстои им трета среща в турнира за последните пет години. В предните две - също на четвъртфинали, но в един мач – „Литекс” побеждаваше в Ловеч след дузпи: март 2008 - 0:0 и 4:3 след 12 изстрела от бялата точка, април 2011 - 1:1 (Том 34-дузпа; Дембеле 79) и 4:2.

В последните два сезона „Литекс” отпада на полуфинали - от ЦСКА през 2011 и от „Локо” (Пд), който преди това отстрани „Левски” на четвъртфинал. В сегашното издание на турнира „Левски” вече отмъсти за една елиминация. „Сините” си върнаха на „Черно море” за осминафинал от 2010-а, като с 4:0 и 0:1 предизвикаха назначаване на трети треньор във Варна (Георги Иванов – Гонзо вместо изкаралия два месеца на поста Адалберт Зафиров).

fallback
fallback