fallback

Хамилтън обязди Red Bull насред Тексас

Измъченото трето място на Алонсо запази интригата в шампионата.

19.11.2012 | 00:08

Люис Хамилтън е първият победител на пистата в Остин, Тексас, за възродената Гран при на САЩ, предпоследен кръг от сезона във Формула 1. Втори завърши лидерът в шампионата при пилотите Себастиан Фетел, а до третото място на подиума се добра другият претендент за титлата Фернандо Алонсо.

След трите свободни тренировки и съботната квалификация, Фетел изглеждаше сигурен победител, но по-ниската максимална скорост на Red Bull позволиха на Хамилтън да се възползва от дългите прави и да се превърне в победител. Алонсо отново направи брилянтен старт от седмата позиция, напредвайки с две места още в първия завой. От тук нататък, перспективата пред испанеца беше да запази тази позиция и да контролира доколкото може изоставането си от Фетел, Хамилтън и Уебър. Тогава съдбата поднесе подарък на Алонсо; повреда в алтернатора на автстралиеца го извади от състезанието, което завърза интригата.

Класирането в Тексас означава, че битката ще бъде решена в последното състезание за Гран при на Бразилия следващия уикенд. Фетел продължава да води пред Алонсо, но разликата между двамата е едва 13 точки. За да победи, пилотът на Ferrari трябва да финишира първи в Бразилия, а колегата му да не е в топ четири.

Подробности четете в специализирания ни сайт autoonair.bg.

fallback
fallback