fallback

Сигнал за Пулев: Кличко пласира 2,25 тона на рунд

Владимир ще се бие отново най-рано през март, варианти са руснаците Поветкин и Бойцов.

13.11.2012 | 23:28

Владимир Кличко, наричан Д-р Стоманен чук, е стоварил 425 удара с обща маса 27 тона върху Мариуш Вах при последната защита на 4-те си шампионски пояса. Полякът издържа всичките 12 рунда и загуби по точки, а след мача 2-годишният му син Оливие огледа пораженията по лицето и хвърли лош поглед на украинеца (виж галерия).

Впечатляващата статистика е сигнал към претендентите за трона на Кличко, вкл. Кубрат Пулев. За очакваната среща нашият професионален боксьор трябва да бъде подготвен да отбягва или понася попадения с тежест 2,25 тона на всеки три минути.

Евентуален сблъсък между световния и евроейския шампион може да има чак идната есен, защото по последна информация следващият бой на Владимир ще е най-рано през март. Варианти за съперник са двама непобедени руснаци - Александър Поветкин (25-0, 17 с нокаут) и Денис Бойцов (31-0, 25).

Щабът на Кличко лансира намерения за почивка чак до юни, докато мениджърите на Поветкин и Пулев от „Sauerland Event” настояват за мач не по-късно от 27 февруари 2013. Ако договорят битка между украинеца и руснака с компромис за март-април, редът на Кубрат ще дойде след поне 5 месеца. В това има позитив, защото на 25 март Владимир става на 37 години и възрастта все повече ще му натежава, докато Кубрат ще навърши 32 на 4 май.

Засега Кличко демонстрира страховита форма. Германският вестник Bild отчете, че световният №1 е ударил Вах 425 пъти, от които 310 с лявата ръка (средна сила около 50 кг) и 115 с дясната (по 100 кг). За по-образно изданието изчислява, че върху поляка с прякор Викинга се е стоварил еквивалент на близо 14 слона или 2,5 автобуса. След съботния мач в Хамбург шефът на германския профибокс Томас Пюц препоръча на Вах да прегледа главата си на скенер и да почива минимум три месеца.

Според статистиката на специализиран боксов сайт нанесените удари от Кличко са почти 440. Най-впечатляващо е, че средно 13 от 37 на рунд са чисти попадения в целта. Специално в осмия рунд Владимир е постигнал личен рекорд с 34 поразяващи от общо 61 удара (56% успеваемост). Мариуш Вах като по чудо устоя в тези ужасни 3 минути, а в целия мач записа средно по 5 точни удара на рунд срещу шампиона.

fallback
fallback