fallback

Полицията пуска, общината спира ЦСКА за стадиона

Инженери и архитекти отказаха компромис за 4 мача на “Българска армия” до края на годината.

02.11.2012 | 18:49

Общинска комисия от инженери и архитекти отряза ЦСКА за завръщане на “Българска армия”. Клубът положи усилия да подобри стадиона и имаше надежди, че с известен компромис ще получи разрешение за оставащите 4 домакинства до края на годината. След отрицателния отговор отборът ще приеме “Монтана”, “Берое” и “Локомотив” (Сф) на използвания досега стадион “Славия”, а реваншът с “Лудогорец” за купата най-вероятно ще е на “Васил Левски”.

В началото на днешната 3-часова инспекция полицията дава съгласие мачовете да се играят на “Армията”, защото не влизат в графа рискови относно публиката. Дузина експерти от Столична община обаче вдигат “Стоп” – според тях стадионът още е неизряден откъм безопасност и др.

Директорът на ЦСКА Венци Живков не е съгласен, но приема решението: “Предварително помолих комисията за обективност и да не бъдат крайни, защото много стадиони в България не отговарят на изискванията, които поставят на нас. Със средствата, които трябва да платим за 4 наема, може да изградим терен за школата. Според мен стадионът отговаря на изискванията, а и предстоящите мачове не са рискови. От полицията се съгласиха с моето мнение, но в комисията имаше доста инженери и архитекти, които са решили да бъдат съвсем стриктни и аз не мога да им се сърдя. Все пак можеше да има компромис. Напролет комисията ще ни одобри за 5 минути, защото всичко тук ще бъде направено изрядно.”

Новото вето над стадиона и неуспехът да се спестят 4 наема са капак на негативните емоции в ЦСКА покрай съдийството. Докато прецизират жалбата срещу скандалния Христо Ристосков, “червените” трябваше да пишат протест срещу назначения за следващия им мач Николай Йорданов.

Треньорът Стойчо Младенов от името на целия щаб изрази “безкрайно удивление, че за предстоящия мач с Монтана в неделя (14:30) съдийско назначение получи Николай Йорданов... Този рефер многократно грубо ощетява нашия отбор във възлови мачове и дори си позволява вербално да провокира наши състезатели на терена... Красноречив пример за тенденциозно отношение са Сливен - ЦСКА 3:1 от 2008 г. и Левски – ЦСКА 1:0, от 2012... Не тълкуваме назначението на Н.Й. като преднамерено, а само регистрираме факт, с който не сме съгласни. Н.Й. не трябва да ръководи мачове на ЦСКА най-малкото от морална гледна точка”.

Клубът качи на своя сайт и приложеното видео към жалбата до БФС от действията на Ристосков в мача “Лудогорец” - ЦСКА 1:2. Съдийството е определено като “изключително тенденциозно и несъответстващо на правилника” заради 6 ситуации. Към спестените две дузпи и директен червен картон на Миро Иванов са представени още три. В 69-ата минута Присо е блъснат и съборен на тревата, след като е върнал топката на домакините, а в 86-ата спънатият и паднал Лукас Саша е уцелен в лицето с изритана от Барт топка с все сила от 2-3 метра при спряна игра. И в двата случая Ристосков е на 5 метра, но не вади дори жълт картон. Вторият жълт-червен на Анисе в 90-ата според ЦСКА е можело да не се покаже, защото според съдийския правилник не всяко задържане се наказва с жълт картон, а в случая фаулът е в безопасна ситуация. “Христо Ристосков абсолютно целенасочено ръководи мача в полза на противниковия отбор”, завършва жалбата, подписана от директора Живков.

fallback
fallback