fallback

ЦСКА вкара „Левски” в деликатна ситуация

След загуба на дербито оперативният шеф Иво Тонев се усъмни в бързото съвземане от удара.

21.10.2012 | 01:23

С 1:0 във Вечното дерби ЦСКА нанесе втори нокдаун на „Левски” от началото на сезона. Гола за закърпения в крачка „червен” отбор вкара неизвестният 21-годишен тогоанец с френски паспорт Серж Нюаджи в първата минута на втората част.

Солидната най-вече като цена „синя” селекция не защити своето реноме и амбициите за шампионска титла. По една отлична ситуация в началото и края на мача опропастиха най-гръмките летни покупки. Бразилският плеймейкър Марсиньо, играл преди 7 месеца четвъртфинал в Шампионската лига срещу „Реал” (Мадрид), стреля отблизо с глава в гредата и после над вратата в 4-ата минута. Заменилият го след час Жоао Силва стори невероятното в 80-ата. На 10 см пред гола португалският таран за 360 000 евро засече топката с крак в аут.

По-настървеният ЦСКА отвърна с греда на Карачанаков (9 мин) и когато наказа неразбирателство между вратаря Илиев и френския защитник Ели, получи търсените шансове за контраатаки, но не успя да ги реализира.

Въодушевени, след мача „червените” обявиха завръщане в борбата за титлата (5 точки зад вечния съперник). Босът Димитър Борисов говори за „стабилизиране”, а директорът Венци Живков огласи преследване на максимални цели.

Треньорът Стойчо Младенов съжали за изпуснат по-убедителен резултат и похвали противника: „Имаше интрига и битка на терена, така започваме да връщаме истинското лице на тези дербита”. Националният селекционер Любо Пенев определи мача като „добър”.

Треньорът на „Левски” Илиан Илиев и играчите само констатират, че не намерили отговор срещу предложените от ЦСКА единоборства и дълги топки. Собственикът Тодор Батков писа ниска оценка: „И двата отбора играха еднакво слабо, този с повече късмет победи. Спортните хора в клуба трябва да обяснят защо загубихме. Аз няма какво да обяснявам. Не съм доволен от това, което се случи, но има още 21 кръга и продължаваме напред. Това е положението”.

След първия нокдаун - от скромния „Сараево” - „сините” живнаха със 7 шампионатни победи и 1 равенство. Поражението в дербито обаче може да ги отпрати на 5 точки след лидера „Лудогорец”. Освен това поставя въпроса за реалната стойност на лятната селекция и мотивацията на чужденците.

Оперативният шеф на „Левски” Иво Тонев отчита, че със слабото представяне и загубата отборът влиза в сложна ситуация, изискваща силна воля за преодоляване. От думите му личи известна несигурност: „Нямаше агресия, а това е най-важното в играта. Загуба от ЦСКА боли повече от всяка друга. Моментът е деликатен и времето ще покаже доколко всички в клуба ще проявят характер, за да се излезе бързо от ситуацията. Ще проведа разговор с треньорите, за глоби сега няма да говоря. Очаквам атаки към нас, те и без това не са спирали. Надявам се публиката да ни подкрепи, защото без нея Левски е нищо. Не очаквам катаклизми, няма глупави хора в клуба според мен”.

fallback
fallback