fallback

Фетел спечели в Сингапур напук на Хамилтън

Втори и трети се класираха Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо, който запази комфортната си преднина в шампионата.

23.09.2012 | 18:41

Себастиан Фетел се върна в битката за титлата, осигурявайки си втора победа за сезона в Сингапур. Освен с дисциплинирано пилотиране, двукратният световен шампион бе подпомогнат и от технически проблем в колата на Люис Хамилтън. Пилотът на McLaren изглеждаше сигурен победител в днешното състезание, но повреда в скоростната кутия го извади от състезанието. От тук до края Фетел не срещна никакви трудности и завърши на девет секунди от втория Дженсън Бътън и на цели петнайсет от Фернандо Алонсо.

Пилотът на Ferrari извлече максимума от Гран при на Сингапур, опази се от неприятности и запази комфортната си преднина в шампионата при пилотите. В момента Алонсо води със 194 точки пред Фетел със 165 и направилия паметно завръщане във Формула 1 Кими Райконен със 149.

Топ пет в Сингапур допълниха Пол ди Реста за Force India и Нико Розберг за отбора на Mercedes. Шести остана Кими Райконен с Lotus, който бе пропуснат от съотборника си Ромен Грожан след недвусмислената реплика по радиото от състезателния инженер на французина: "Кими е по-бърз от теб".

Подробности четете в специализирания ни сайт Auto On Air.

fallback
fallback