fallback

Любо Пенев и БФС признават лъжа със състава

Ако наистина има повиквателна за Бербатов (както твърдят), защо я обявяват седмица по-късно?

31.08.2012 | 17:11

Любо Пенев и БФС сами се уличиха в лъжа. На 27 август обявиха един състав за световните квалификации срещу Италия и Армения, а сега излиза, че са скрили името на Димитър Бербатов. Днес от централата пускат съобщение и цитират Любо Пенев: “Така е, повиквателната е изпратена. Предстои още един, може би последен разговор с футболиста”.

Във футболния съюз и самият Пенев или се имат за много хитри, или смятат останалите за много глупави. Истината обаче рано или късно лъсва и носи със себе си определени последствия.

По законите на ФИФА повиквателните за националите трябва да се изпратят до клубовете им не по-късно от 15 дни преди въпросния мач. Този с Италия е на 7 септември, т.е. ако има покана към Митко, тя трябва да е изпратена най-късно на 23 август. Вторият с Армения е на 11 септември.

Вместо да обяснят защо крият толкова време тази повиквателна, от БФС опитват да отклонят вниманието с незначителна информация как била пратена до “Манчестър Юнайтед”, откъдето пък трябвало да информират “Фулъм” след осъществяване на трансфера...

Ако в БФС смятат, че ще уплашат европейския вицешампион с внезапно включване на 31-годишния таран, са се объркали. По-скоро ще мотивират допълнително противника, след като италианските медии го обявиха за най-мразен футболист на Апенините. Ако пък разчитат новината да провокира избудалканите българи да купуват билети за мача, резултатът ще е ясен след седмица.

Друг въпрос е, че Бербатов не е дал отговор дали ще се завърне в националния. Трети, че той и Пенев поставяха задължително условие, което към този момент не е изпълнено. А именно – футболистът да заиграе редовно на клубно ниво. Самият Бербатов има доста теми, които да изяснява, а за целта предвижда пресконференция в София в понеделник.

fallback
fallback