fallback

Намеса на “Ювентус” предизвика драма с Бербатов

Спешна оферта от Торино спря Митко за Флоренция, Мартин Йол иска своя човек във “Фулъм”.

29.08.2012 | 18:40

Трансферна драма се завихри около Димитър Бербатов след намеса в последния момент от шампиона на Италия “Ювентус”. Митко трябваше да пристигне този следобед във Флоренция заедно с агента си Емил Данчев за последни преговори и подписване на договор с “Фиорентина”. Това не се случи.

Медиите на Апенините посочиха причината - оферта от “Юве”, която освен по-престижна е и доста по-изгодна за Митко. Клубът от Торино дава с близо милион евро над предлаганата от “Фиорентина” годишна заплата (2,7-2,8 срещу 1,8-2 млн).

Докато спортният директор на “виолетовите”, журналисти и фенове са чакаха Бербатов и Данчев на летището във Флоренция, двамата прекъснали самолетното си пътуване от Манчестър и сега са в Мюнхен. Баварската столица е сравнително близо до Торино, ако утре трябва да се пътува и подписва с “Ювентус”.

Водещият спортен вестник “Гадзета дело Спорт” пръв съобщи чрез онлайн изданието си, че заради намеса на “Старата госпожа” българите не са пристигнали във Флоренция. Бербо реагира като ужилен чрез съобщение на английски в социалната мрежа: “Моля, не четете вестници, пишат само лъжи и спекулации в момента”.

Редица италиански медии потвърдиха новината, преди Данчев да признае за примамливо предложение от “Ювентус” и още една оферта от лондонския “Фулъм”. Вариантът “Фулъм” вече беше споменаван в Англия и не е изненада, защото там мениджър е холандецът Мартин Йол, който работеше отлично с Бербатов в “Тотнъм” до уволнението си през октомври 2007 г.

Без съмнение “Ювентус” е първи избор на Бербатов. Малко преди да се разрази следобедната драма, негови близки намекнаха за възможна трансферна бомба. Естествено е да не са визирали “Фулъм”.

След това изненадващо развитие “Фиорентина” най-вероятно ще задраска българския №9 и той несъмнено осъзнава това. Явно е сигурен, че “Манчестър Юнайтед” ще се съгласи да го продаде на “Ювентус”. Това е задължително условие преди официални преговори между играча и новия отбор.

Италианският гранд може да е потенциален конкурент в Шампионската лига, но за “Юнайтед” най-изгодно е да вземе 5-6 милиона евро и да се отърве от огромната заплата на неизползвания Бербатов.

Данчев твърди, че изборът за новия отбор на Митко ще бъде направен късно тази вечер, но при всички положения трансфер ще има най-рано утре. Трансферният прозорец затваря в петък вечерта.

fallback
fallback