fallback

“Левски” иронизира съдийството на “Лудогорец”

“Нормално е да са оптимисти за титлата, защото обикновено играят с човек повече в мачовете.”

24.08.2012 | 19:53

Психологическият дуел между основните претенденти за шампион във футболното първенство започна ден преди третия кръг. С нотка ирония “Левски” повдигна въпроса за съдийството в мачовете на “Лудогорец” и конкретно червените картони в полза на актуалния първенец.

Треньорът Илиан Илиев, помолен да коментира прогноза на колегата си Ивайло Петев за титла на “Лудогорец” с разлика пред останалите, заяви: “Нормално е да мислят така, защото са обигран отбор, имат един състав вече повече от година, а и напоследък в мачовете играят срещу 10 противници”.

Илиев визира не само първите два кръга от новото първенство, а и края на предишното. Този сезон “Лудогорец” стартира с 3:0 във Варна, но вкара всички попадения след спорен червен картон за Паломино от “Черно море” в 55-ата минута. После в Разград беше победен “Берое” след изгонване на Елиаш от гостите в 83-ата минута, малко преди домакините да решат мача с гол за 3:1.

В три от последните четири кръга на предния шампионат противниците на “Лудогорец” завършиха мачовете победени и в намален състав - в 27-ия кръг “Локомотив” в София (0:1), в 28-ия “Черноморец” в Разград (3:1), в директния сблъсък за титлата в 30-ия кръг ЦСКА игра 15-ина минути с човек по-малко, преди и “Лудогорец” да получи червен картон при победата с 1:0.

“Левски” и “Лудогорец” са с пълен точков актив от първите два кръга и играят успоредно утре в третия. От 18:00 “сините” излизат в Монтана, а шампионите гостуват на новака “Пирин” (Гоце Делчев), който също има 6 точки от две победи. С този начален час са още “Черно море” - “Славия” и ЦСКА срещу пловдивския “Локомотив” (в Сливен, заради лишаване от домакинство), от 20:00 започва “Литекс” – “Миньор”. В неделя от 18:00 играят “Ботев” (Пд) – “Черноморец”, “Локомотив” (Сф) – “Ботев” (Вр), а от 20:00 “Берое” - “Етър”.

Треньорът на “сините” очаква трудности в Монтана и изисква мобилизация: “Трябва да спечелим този мач най-вече с характер, по четири причини – разполагам само с 14 души от основния състав и трябва да попълвам групата с юноши, теренът не позволява да се играе бързо, отборът на Монтана загуби първите си два мача и ще бъде подкрепян от повече публика заради липсата на телевизионно предаване.”

Илиан Илиев твърди, че Базил де Карвальо - един от най-полезните за отбора в първите два кръга, е спокоен и мотивиран след грозния скандал с фенове и стюарди след победата над “Ботев” (Пд). “Левски” и фенклубът се разграничиха от расистки прояви, но така и не посочиха виновни, а Дисциплинарната комисия на БФС се самосезира и ще разгледа скандала идната седмица.

Треньорът на “Монтана” Атанас Джамбазки увери, че проблеми с терена няма да има и единственото неудобство ще е жегата, от която се опасяват всички отбори. Той иска от своите кураж, воля и спокойствие, защото срещу грандовете няма какво да губят.

fallback
fallback