fallback

Седем българи стартират днес на Лондон 2012

Детелин Далаклиев ще се изправи срещу южноафиканеца Аябонга Сонджика в първия кръг в категория до 56 килограма.

28.07.2012 | 10:45

Седем български спортисти ще се състезават в първия ден на летните олимпийски игри в Лондон, които бяха открити късно снощи със зрелищна церемония режисирана от носителя на "Оскар" Дани Бойл. 

Начало на българското участие вече даде Петя Луканова в спортната стрелба. В 10.15 часа (българско време) 43-годишната състезателка застана на стрелбището за квалификациите на 10 метра въздушна пушка. Финалът в дисциплината е с начален час 13.00 часа. 

В 12.00 часа Данаил Петров и Спас Гюров ще участват в общия старт в колоезденето на шосе. Те ще се борят с 250-километрово трасе, което ще бъде изминато в района на югозападен Лондон. 

В 15.30 часа стартира и българското участие в бокса. Световният шампион от Милано 2009 Детелин Далаклиев ще се изправи срещу южноафиканеца Аябонга Сонджика в първия кръг в категория до 56 килограма. 

По същото време се очаква да започне и двубоят на Цветана Пиронкова от първия кръг на тенис турнира. Бившата полуфиналистка от "Уимбълдън" имаше много тежък жребий и ще се изправи срещу поставената под номер 12 Доминика Цибулкова. 

Българското участие в първия ден завършва с квалификациите в спортната гимнастика с рекордното в този спорт шесто участие на Йордан Йовчев. Състезанието започва в 22.00 часа.

fallback
fallback