fallback

„Титан” прати ЦСКА на футболното сметище

Димитър Борисов и Стойчо Младенов си подхвърлят топката, търговията докара епохален срам.

27.07.2012 | 01:12

Кралете на боклука „Титан” извозиха собствения ЦСКА на бунището. Разпродаденият откъм класа отбор не успя да се пребори с анонимника „Мура” и отпадна от Лига Европа с 1:1 (Апостол Попов 18, Фаич 76) насред София по правилото за голове на чужд терен.

Това е завършена деградация - тройният европейски полуфиналист, екзекутор на действащи шампиони (Аякс, Нотингам и Ливърпул), с огромен принос за успехите на националния отбор - елиминиран на стадион „Васил Левски” от провинциален словенски дебютант.

Живата история и формален президент Димитър Пенев заяви: „ЦСКА е участвал в стотици мачове и от такъв противник не е губил. Имало е загуби, но да ни отстрани отбор като този никой не е очаквал. Безобразна игра в защита, в атака, особено Присо. Футболистите трябва да играят отговорно и спортно-техническият щаб трябва да им обърне внимание, вместо да коментира с колко и какви играчи разполага”.

Ето го резултатът от експортната стратегия. Лансираното обяснение как чужди клубове дават в пъти по-високи заплати рухна от изявленията на Борис Галчев, Жуниор Мораес и Мишел Платини. Всеки от тях заяви, че не искал да заминава за парите, а го сторил под давление на ръководството. Нищо чудно Янис Зику и Спас Делев да го потвърдят.

Търговията с жива стока струва нарисувана титла при 8 точки аванс, а сега и невижданото унижение. Несериозно е поради липса на играчи да излезеш в Лига Европа с три безполезни резерви и втори вратар (вместо със 7). Връх на абсурда беше продажбата на Мораес при некартотекиран Платини ден преди първия мач с „Мура” (0:0), в който червен картон на Шеридан остави ЦСКА без чист нападател за реванша.

Треньорът Стойчо Младенов отчете слаба игра и напомни претенциите си за качествени попълнения: „Вижте изказванията ми в последните два месеца, какво повече да кажа. Сега ме е срам да погледна публиката, която е нашият най-добър играч. Няма да подам оставка, искам да сложим ред в нашата къща. Някои в клуба си живуркат, а това не е санаториум и няма как да продължава. Не може директорът Георги Павлов да казва на играчи, които съм освободил, че скоро ще ме махнат и ще ги върне. Това не е моята селекция, не е моят състав.”

Босът Димитър Борисов извади контрааргумент: ЦСКА има 37 футболисти на щат, от които 7 са дадени под наем и 6 са били освободени. „Нямаме готов отбор, защото не си е свършил работата спортно-техническият щаб. Освободиха наличните офанзивни играчи, преди да сме взели други. Не смятам да уволнявам Стойчо Младенов, но сега няма никакъв смисъл от трансферите, които подготвяме. Не питайте мен защо отпаднахме - аз не съм играл. Какво искате да направя? Да подаря акциите като Коко Динев ли? Това ли ме предизвиквате?”

Зарязаният от Динев „Локомотив” (Пд) също отпадна от Лига Европа, но имаше една резерва повече от ЦСКА при 1:3 като гост на холандския „Витес”. След хокейно 4:4 в първия мач приятелят на „Титан” се разсърди от подозрения за нечисти резултати, захвърли акциите си и пусна трима посредствени чужденци безплатно в ЦСКА. Сега „червените” ще имат общо десетина нови придобивки за мачове из арените на „А” група.

fallback
fallback