fallback

„Лудогорец” от гняв до оптимизъм след 1:1

Треньорът Петев и капитанът Гъргоров отчитат евтина грешка, босът Домусчиев вини рефера.

19.07.2012 | 09:29

Стотина секунди разделиха „Лудогорец” от победен дебют в Шампионската лига и разпиляха емоциите между двете крайности. Българският първенец допусна късно изравняване за 1:1 от „Динамо” (Загреб) след вдъхновена игра, серия голови ситуации и реализирана само една (Марселиньо, 67 мин). Опитният хърватски тим наказа колективен гаф на отбраната и вратаря Голубович във втората минута от добавеното време.

От собствена грешка и липса на късмет до тенденциозно съдийство се люшкат обясненията в „Лудогорец”. Разликата между 1:0 и 1:1 за реванша на 25 юли е огромна, независимо от обнадеждаващото представяне на нашия тим.

Вбесен, собственикът на „Лудогорец” загуби мярката в обвинения и обиди към чешкия рефер Радек Прихода и европейското съдийство по принцип. Кирил Домусчиев залитна в конспиративни изводи, визира липса на лоби въпреки присъствието на Борислав Михайлов в ръководни структури на УЕФА. Според бизнесмена са подминати червен картон за Самир от гостите и две дузпи за „Лудогорец”. Като аргумент посочи, че съдиите разговаряли и се смеели с шефа на хърватския футбол Давор Шукер в тунела на почивката. Тогава легендарният голаджия подари хърватска фланелка на Домусчиев, а след мача засипа с похвали и благодарности ръководството на разградския тим, изтъквайки как „Лудогорец” е пропуснал да вкара повече от един гол.

Домусчиев опитва да остане оптимист: „Лудогорец не се предава. И на чужд терен играе същия футбол, така че - търпение, може да има Господ. Казах на момчетата, че има още един мач и да се стягат”.

Треньорът Ивайло Петев вижда голяма грешка за късния гол, отчита липса на късмет и все още налични шансове за краен успех. „Не ни достигна късмет. Особено през първата част тотално надиграхме Динамо. Не съумяхме да вкараме втори гол, но съм горд от старанието и самочувствието на моите играчи. Допуснахме гол след груба наша грешка, но грешките са част от футбола и не мога да видя никого. Съдийството не коментирам. Нормално е момчетата да са разочаровани, но не сме се предали, ще търсим победа или 2:2 в Загреб, трябва да бъдем по-ефективни пред гола и се надявам късметът тогава да е на наша страна.”

Голмайсторът Марселиньо също говори за лош късмет, докато капитанът Емил Гъргоров определя попадението в добавеното време като „типично българска работа”.

Урош Голубович, който допусна да бъде надскочен от резервата Рукавина във вратарското поле, оправда увисването си при центрираната топка: „Двама от Динамо направо ме отнесоха при гола, това си беше фаул срещу мен и голът не трябваше да бъде зачетен”.

fallback
fallback