fallback

ЦСКА търгува Жуниор Мораес зад гърба му

Отборът увисва с нападателите за Лига Европа, Мишел Платини без картотека в УЕФА.

17.07.2012 | 02:32

ЦСКА е на път да се лиши от основните нападатели за втория квалификационен кръг в Лига Европа. Ръководството прави повторен опит да пласира Жуниор Мораес в украинския „Металург” (Донецк), а играчът отрича да е в течение на събитията. Мишел Платини пък е извън списъка с картотеки за мачовете срещу „Мура” на 19 юли в словенското градче Лендава и на 26 юли на стадион „Васил Левски”.

Голмайсторът на „червените” веднъж се присъедини към „Металург” в началото на месеца, но двата клуба не се разбраха по финансовите условия на сделката. Сега по неофициални информации са сближили позициите около трансферна сума 2 млн. евро. Това - по всичко личи - се случва зад гърба на бразилеца. Очевидно разтревожен, той будува до 1:45 след полунощ, за да публикува опровержения в социалните мрежи Twitter и Facebook: „About my transfer, is not true !!” (Относно мой трансфер, не е вярно !!).

25-годишният Мораес беше посрещнат като месия от публиката при представянето на отбора в събота и вкара първия гол за 2:0 срещу македонския „Дрита”, но Стойчо Младенов изрази неведение докога ще разполага с него. Босовете от „Титан” не реагират, което означава, че Мораес още е на сергията. Докато треньорът алармира за дефицит в офанзивни позиции, от лансираните уж сигурни попълнения пристигна само един португалец (Тенгариня) с дефанзивни функции.

За липсата на Платини в състава за Лига Европа се лансира версия забавени документи (т.нар. жълта карта) от румънския „Динамо”. Основания за такъв проблем няма, защото сделката практически е бартер с поелия към Букурещ Борис Галчев.

По-резонна причина са проблемите с „Черноморец”, който е сигнализирал УЕФА за неплатени от ЦСКА суми по договора за Платини. От Бургас претендират, че имат да получават последен транш 270 000 евро с краен срок 30 юни, плюс 30% от следващ трансфер (този в Динамо от февруари) при фиксирана минимална цена от милион евро. Така сборът става 570 000 евро, а ЦСКА е под постоянен финансов мониторинг от евроцентралата.

УЕФА публикува заявката на „червените” от само 20 играчи: вратарите 1. Господинов, 12. Черни и 88. Макенджиев, защитниците 4. Спрокел, 6. Стоянов, 11. Бандаловски, 16. Нилсон, 19. Попов, 25. Грънчов и 66. Крачунов, халфовете 5. Янчев, 7. Христо Янев, 17. Анисе, 21. Коста Янев, 26. Дюлгеров и 71. Карачанаков, нападателите 9. Шеридан, 10. Мораес, 15. Йовчев и 99. Присо.

В картотеката освен Платини липсват още две нови попълнения - десният бек Саша и Бернардо Тенгариня. Няма го и Петър Стоянов, който се води контузен.

Според правилника за Лига Европа сезон 2012-2013 крайният срок за картотеки за предстоящия кръг беше 13 юли. За квалификационните рундове е позволено едно изключение - всеки клуб може да картотекира допълнителен играч до полунощ преди началото на първия от двата мача. Т.е. ЦСКА теоретично може да впише Платини до сряда вечерта, но причините да не го стори в срок явно са основателни.

fallback
fallback