fallback

Сюрприз за ЦСКА и очакван противник за „Левски”

Богатата селекция на „Баку” отпадна в Словения, Стойчо Младенов зарадван и с нови попълнения.

13.07.2012 | 09:35

Приятна изненада получи ЦСКА с противника за втория квалификационен кръг в Лига Европа. Респектиращата селекция на „Баку” се сгромоляса като гост на отписвания от специалисти и букмейкъри „Мура”.

Словенците спечелиха с 2:0 (Етерович 26, Фаич 83) реванша след нулево равенство в първия мач. В резултат ЦСКА спестява тежка визита в горещата столица на Азербайджан и на 19 юли ще гостува на стадионче за 2000 зрители в градче с 12 000 жители.  „Мура” е от Мурска Собота, но играе европейските мачове в съседния Лендава до границата с Унгария.

Няма изненада при съперника на „Левски” – босненският „Сараево” довърши несериозните като изражение резултати срещу малтийския „Хибърниънс” – 4:4 като гост и общ резултат 9:6. Треньорът на „сините” Илиан Илиев лично изгледа първия мач и нямаше никакви съмнения, че на 19 юли в София ще гостува „Сараево”.

В щаба на ЦСКА вярваха, че „Баку” е далеч по-класен тим и ще спечели като гост, но сега могат да се радват, че избегнаха пътуване до брега на Каспийско море и ще срещнат противник без опит в Европа. Миналия сезон „Мура” имаше цел да не изпадне от елитната словенска дивизия, а завърши на трето място.

Стойчо Младенов получи още добри новини – проблемът със закъснялата лятна селекция е на път да бъде разрешен. ЦСКА е пред привличане на 26-годишното френско ляво крило Венсан Беса, записал 34 мача за „Нант” миналия сезон във втора дивизия.

За практически уреден се счита и 22-годишният таран и албански национал Едгар Чани. Той е юноша на италианския „Пескара”, от 2008 до 2011 е преотстъпван от „Палермо” в отбори от втора дивизия (Серия В). Последния сезон като играч на „Полония” (Варшава) 192-сантиметровият Чани вкарва 11 гола в 26 мача за шесто място в елитната полска дивизия и отбелязва попадение в дебюта си за националния тим на Албания (1:2 в контрола с Грузия).

ЦСКА преговаря с „Удинезе” за 28-годишния нигерийски халф Кристиан Ободо. Преди дузина години, още юноша, Ободо дойде на проби в ЦСКА и беше игнориран. Отиде в Италия, където направи добра кариера в „Перуджа”, „Фиорентина” и „Удинезе”, а успоредно записа 21 мача за националния тим на родината си. В последните два сезона тимът от Удине го преотстъпва в „Торино” и „Лече”.

ЦСКА очаква положително развитие и по бартера Борис Галчев срещу Мишел Платини и 50 000 евро от „Динамо” (Букурещ). Освен това при „червените” ще пристигне 25-годишният ляв бек Атанас Пашкулев – юноша на столичния „Септември”, играл в „Черно море”, „Монтана”, Марек”, „Видима-Раковски”, „Брестник” и последно в гръцкия втородивизионен „Етникос Астерас”.

fallback
fallback