fallback

Стойчо Младенов: Сам няма да напусна - да ме уволнят

„Дойдох да работя, с хубав или лош материал. Времето ще покаже за единомислие със собствениците.”

12.07.2012 | 11:56

Единственият начин да напусна ЦСКА е уволнение, отсече Стойчо Младенов. Треньорът е категоричен, че няма да си тръгне по своя инициатива - въпреки проблеми с лятната селекция, несигурност в отношенията със собствениците на клуба и остър конфликт с новия търговски директор Георги Павлов.

Младенов е поставил пред босовете от „Титан” ултимативен иск за уволнение на Павлов (мениджър и организатор на турнири по лека атлетика). „Времето ще покаже” - е отговорът му на въпрос дали има единомислие между него и тях.

„ЦСКА е нещо специално за мен и на никого няма да позволя да саботира работата ми, да саботира преговорите и всичко това да се отразява на крайните резултати – заяви треньорът по случая с Павлов. - Подал съм докладна с незабавното желание този човек да бъде уволнен от клуба. Собствениците са запознати и те трябва да вземат решението кой е по-важен за тях - аз или той. Не може един търговски директор в присъствието на Димитър Борисов, моитe колеги от екипа, целия спортно-технически състав и селекционния съвет, да каже в тяхно присъствие, че щял да ме уволни. Нека да ме уволни, нямам нищо против. Собствениците са в правото си да вземат решения. Кога и как, какво и що - не решавам аз. Времето ще покаже дали има единомислие между мен и собствениците. Сам няма да напусна. Аз съм дошъл в ЦСКА да работя, с хубав или лош материал – ще работя.”

Алармиращият за закъсняваща селекция Стойчо Младенов отхвърля подозрения, провокирани от реплика на боса Димитър Борисов - че всички нови играчи са пожелани от треньора и от сумата по трансферите 70% отишли за коминисиони на агенти. „Не е моя работа да коментирам изявления на клубния шеф. Аз не съм участвал в преговори или да се занимавам с пари, тези интерпретации са глупости и поредни простотии. Просто го забравете това - Стойчо Младенов не е от тоя тип хора.”

Според треньора, Димитър Борисов няма основания да се съмнява в качествата на новия централния защитник Сивард Спрокел. „Това е играч със сериозна визитка, 250 мача в Холандия, и то в добър отбор. Като останалите нови чужденци, той е в процес на адаптация и е нормално в началото да има колебания, а после да се утвърди.”

Младенов разкрива, че няма участие в евентуален трансфер на португалския централен защитник/дефанзивен халф Бернардо Тенгариня. 23-годишният играч има 15 мача за средняка „Витория Сетубал” през последния сезон, а в предните три преотстъпван от „Порто” в отбори от второ ниво. „Не съм го гледал. Които съм гледал, съм ги посочил за привличане. В дефанзивен план съм доволен, вече имам конкуренция, по двама за пост. Това, което ми трябва в халфовата линия и в нападение, обаче продължава да липсва по ред причини. Не искам да се изразявам така – че ЦСКА е безопасна игла в атака, каквото е имало съм го казал и си стоя зад думите. Липсват ни офанзивни хора, креативността е притъпена. Не мога да имам 7 дефанзивни халфа и да искам да играя офанзивно, не става. Платини и Делев искам да бъдат привлечени, защото ги познавам и ще свършат работа. Въпросът е вече на преговори и финансови възможности. Надявам се да се направи всичко възможно в следващите дни, до неделя, да привлечем попълнения.

Младенов отказва да обясни дали назначението на италианския треньор Родолфо Ваноли за спортен директор в ЦСКА е съгласувано с него. Все пак уточни, че са се сработили. „С него се разбираме добре, изглежда ми коректен човек, изчистихме работата си, той вече си знае задълженията и се надявам да си върши работата както трябва. След като изгледа няколко тренировки и мачове, той се съгласи с моето виждане на какви постове трябва да се подсилим. Така че има единомислие, аз му се доверявам и вярвам, че той каквото избере, ще е качествено.”

fallback
fallback