fallback

ЦСКА бие турци, виси с трансферите

Стойчо Младенов няма идея за развитието на вариантите в атака, главната цел се отдалечава.

10.07.2012 | 20:55

ЦСКА завърши лагера си в Турция с победа 1:0 над 12-ия в местното първенство “Карабюкспор”. Българският вицешампион реализира игровото си превъзходство само в 62-ата минута, когато Иван Бандаловски завърши акция на Христо Янев и Присо.

“Червените” се прибират утре в София без яснота по селекцията, а стартът в Лига Европа е на 19 юли (гост на Баку или словенския Мура, 0:0 в първия им мач). Треньорът Стойчо Младенов поиска четирима офанзивни играчи до миналата неделя, но засега получи само непродадения в Украйна Жуниор Мораес.

От три опции за подсилване в атака една е близо до осъществяване, а друга се отдалечава. Мишел Платини може да се върне от “Динамо” (Букурещ), но това е обвързано с продажба в обратна посока на халфа Борис Галчев. Прибиране на “Българска армия” е вариант и за Спас Делев - скъсал с турския “Мерсин” заради неплатени суми, но тази възможност засега е висяща. Към неуспех върви развоят с аржентинеца Гуидо Ди Вани, който бил по-склонен да остане в парагвайския “Спортиво Лукеньо”.

Младенов разкри след победата над “Карабюкспор”, че няма никаква идея на какъв етап са трите трансфера. Треньорът обаче определи 24-годишния Ди Вани като цел №1. “Не знам дали е отказал да дойде в ЦСКА, но той ни беше приоритет в селекцията. Също не знам ситуацията с Делев и Платини, защото и с тримата не водя аз преговорите, но ги искам в отбора.”

За мача с турския средняк Младенов заяви: “Доволен съм от агресията в мача. През второто полувреме пропуснахме няколко шанса за по-убедителна победа. Това, което трябваше да свършим на лагера, го свършихме. Отборът е готов физически за мачовете в Европа, но ни трябва повече вариативност в атака.”

Съставът на ЦСКА в мача (4-2-3-1): Черни – Бандаловски, Попов (50-Спрокел), Крачунов, Нилсон (64-Саша) - Янчев, К. Янев - Присо, Анисе (83-Йовчев), Хр. Янев (64-Карачанаков) - Мораес (64-Шеридан).

Първата контрола в Турция беше 3:0 над иранския шампион “Сепахан”, а следващите две - загуби с по 1:2 от руския “Волга” и новака в румънския елит “Виторул” (Констанца). Преди лагера, в София ЦСКА загуби с 1:2 от втородивизионния руски “Торпедо” (Москва).

fallback
fallback