fallback

Национален треньор по вкуса на отбора

Федерацията избра от “трима” – четвърти. Фаворитът на боса – Мартин Стоев, аут заради риск от бойкоти.

18.06.2012 | 19:43

Волейболната федерация окончателно изпързаля любителите на волейбола – след като анонсира треньор в четвъртък, а часове по-късно заради гневни реакции поднесе бутафорна тройка за избор, сега се спря на четвърти вариант.

Национален треньор ще е Найден Найденов, дотук помощник, сега начело на експерименталния състав в мачовете от Световната лига. Той е избран на тайно гласуване и ще води отбора до края на Олимпийските игри (27 юли – 12 август). После щяло да има конкурс за нов треньор.

Как еволюира позицията на БФВ: в началото на Общото събрание в четвъртък вицепрезидент обяви, че е решено Мартин Стоев да поеме отбора и остава формално гласуване; Матей Казийски влезе на изслушване - и вътре, и пред медиите обяви избора на Стоев като абсурден, зачеркващ шанса за негово връщане в отбора; след сбирката федерацията обяви, че треньор няма, а има тройка кандидати за избор в понеделник; от тази скалъпена тройка един (първият помощник Плачи) е в болнични, а друг (Пламен Константинов) е обвързан с клуб и отказал на БФВ още преди 20 дни; така днес изборът бил сведен до Стоев, Плачи и нов вариант - Найденов, предложен от брат му Людмил.

Вицепрезидентът, който бе обявил Стоев като треньор, сега обясни, че Плачи отпаднал, защото до средата на другата седмица чака лекарско становище дали може да поднови работа. Така останали Стоев и Найденов, а на Плачи ще предложат да изпълни договора си като помощник.

Какво се крие зад лупингите в позициите на БФВ? Освен от Казийски, Стоев е нежелан и от други лидери в отбора, а също и от членове на управителния съвет. За него държи босът Данчо Лазаров, но рискът от още бойкотиращи играчи стопирал назначението в четвъртък. Това се връзва с факта, че в началото на днешното заседание Лазаров се изнесе и не се върна. Плачи е желан от играчите, но дали желае да е старши и дали го иска мнозинството от управата, е друг въпрос. Найденов също е приеман от играчите, а това изглежда е по-важно от всичко останало.

Найден Найденов практически потвърди горните обяснения. “Благодаря на хората, които са гласували, ще се постарая да оправдая доверието. Аз още преди заминаването за мачовете в Аржентина казах, че това е най-добрият вариант отборът да се съхрани”, заяви той пред БНТ.

fallback
fallback