Григор на първи полуфинал от ATP

Дойдох да играя добре и да загрея за “Уимбълдън”, но финал ще е още по-добре, радва се Димитров.

15.06.2012 | 19:48
Григор на първи полуфинал от ATP

Григор Димитров записа името на България в статистиката с полуфиналите на турнири от Асоциацията на професионалните тенисисти. 21-годишният хасковлия обърна Кевин Андерсън от Южна Африка с 4:6, 6:4, 6:3 на четвъртфинал в Куинс Клуб, Лондон. Утре за класиране на финала ще срещне победителя между аржентинеца Давид Налбандян и белгиеца Ксавие Малис.

Мачът срещу Андерсън продължи два часа игрово време и беше прекъсван два пъти заради дъжд. След като проби мощния сервис на противника от третия си мачбол, Гришо благодари на публиката, че останала да ги уважи.

Не мога да скрия сълзите си. Дойдох тук, за да играя добре, да запиша игрова практика преди Уимбълдън. Надявам се утре да се представя по-добре, финал е още по-добре от полуфинал”, заяви Димитров, който победи последователно Боби Рейнолдс (САЩ), Жил Мюлер (Люксембург) и Никола Маю (Франция).

Турнирът в Куинс (награден фонд 625 300 евро) е един от подгряващите на тревна настилка за “Уимбълдън”. На практика е четвърта по сила категория - ATP World Tour 250, след четирите от Големия шлем, 9 Мастърс и 11 от ATP World Tour 500.

Съвсем резонно на този и провеждащите се успоредно турнири най-големите не се напрягат, след като са имали тежък “Ролан Гарос” и им предстои дълъг “Уимбълдън”. Григор се размина с Анди Мъри, който отпадна още във втория кръг, а в същия поток отпадна и Анди Родик. От другата страна на схемата рано отпадна Жо-Вилфрид Цонга, а единствен от поставените оцеля Марин Чилич.