Стойчев успокои капитана за съня и почивката

България е силна, но непостоянна – акцентира конкурентът за олимпийска виза Франция.

07.06.2012 | 17:22
Стойчев успокои капитана за съня и почивката

Треньорът Радостин Стойчев индиректно увери капитана на националите Владо Николов, че се наспива и е адекватен за последната олимпийска квалификация от петък до неделя в зала “Армеец”.

“В добро душевно и психическо състояние съм, мога да отговарям за всяко мое действие – заяви Стойчев. - Не искам да коментирам изказванията на други хора, защото целта да се класираме за Лондон е най-важна сега.”

Покрай панаира със смяната и връщането на треньора, Николов определи работата със Стойчев като трудна - от работа не си доспивал, което на моменти го правело сприхав и забавяло реакциите му.

Треньорът не уточни дали е свел работата до нормални рамки, но уточни, че след неделя ще навакса с почивката. “Както се развиват нещата, сигурно ще е доста дълга”, отсече Радо предвид обещанието да напусне, ако Данчо Лазаров не подаде оставка от шефския пост във федерацията.

За трите мача от петък до неделя (по ред: Пакистан, Франция, Египет, от 20:30 ч), Стойчев определи отбора като мотивиран и обединен към целта. “Големите мъже и спортисти се виждат в тежки моменти, трябва да покажем какво сме научили. Имахме нужда от концентрация, защото - както колегата (треньорът на Франция) Филип Блен смята - още изпитваме затруднения да разкрием пълните си възможности във всеки мач. Дадох на момчетата техническите решения за повече увереност в играта, с които да прикрием своите недостатъци. Работихме доста как да решаваме отделните ситуации, надявам се голямото напрежение да не ни повлияе в двубоите. Дано оправдаем надеждите на българския народ.”

Андрей Жеков е здрав, но му липсват игрова и техническа подготовка. Заради болки в коляното Николай Николов тренира на специален режим. Всъщност, съставът ще е важен само за мача с Франция.

Стойчев се изказа като дипломат за пакистанците. За да обясни, че играят друг волейбол, заяви: “Първият ни съперник е доста интересен, играе нетрадиционно, с много комбинации, което в съвременния волейбол не се практикува толкова”.

Франция играе последователно с Египет, България, Пакистан и е ясно, че от втория мач ще се реши победителят и притежател на олимпийската виза. Треньорът Филип Блен учтиво напомни недостатъка ни: “България е силен отбор с много качествени играчи, въпреки че не всеки път успява да го покаже. Не съм доволен от временната ни форма, но се надявам да играем добре, защото в събота ще има огромно напрежение. Добре е, че започваме срещу Египет, за да влезем в ритъм”.

Треньорът на Пакистан Хюсаин Мазхар Хассан обясни, че за отбора това е първа олимпийска квалификация и се надява младите му играчи да не се изложат.

Египетският треньор Шериф Ел Шемерли обясни: “Отборът ни е най-силният в Африка, но загубихме квалификацията в Камерун заради умората от 30 мача тази година. Турнирът в София е предизвикателство, ще ни помогне да израстваме”.