Истинският Шумахер се завърна

Германецът записа най-добро време в квалификацията в Монако, но заради наказание отстъпи полпозишъна на Уебър.

26.05.2012 | 18:17
Истинският Шумахер се завърна

Марк Уебър ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Гран при на Монако - шести кръг от сезона във Формула 1. Въпреки това обаче, австралиецът бе по-бавен с 0.080 секунди от седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, който бе наказан да стартира с пет места назад, заради торпилирането на Бруно Сена в предишното състезание в Каталуния. Това щеше да е първият полпозишън за Шумахер след неговото завръщане във Формула 1.

Втори и трети ще потеглят Нико Розберг и Люис Хамилтън, а четвърти се класира пилотът на Lotus Ромен Грожан, който имаше амбиции за първа стартова редица, но лошо представяне в средния сектор на бързата му обиколка го лиши от тази възможност.

Зад Грожан се наредиха двамата пилоти на Ferrari Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, които ще бъдат разделени от Шумахер. Победителят в Гран при на Испания Пастор Малдонадо също бе наказан, заради инцидент с колата на Серджио Перес в третата свободна тренировка. Той записа девето време в днешната квалификация, но ще стартира десет позиции по-надолу в колоната.

Двукратният световен шампион Себастиан Фетел класира своя Red Bull за третата фаза, но не излезе на пистата и ще започне състезанието по улиците на Монако от деветото място, точно зад Кими Райконен.