Арена Мюнхен - бижу от 2760 диаманта

Системи за събиране на дъждовна вода и подгряване на терена осигуряват адекватен комфорт за най-добрите футболисти.

18.05.2012 | 18:52
Арена Мюнхен - бижу от 2760 диаманта

Тази година финалът в Шампионската лига ще бъде приет от един от най-атрактивните стадиони в света – "Арена Мюнхен" (бивш Алианц Арена). В събота вечер "Байерн" и "Челси" ще определят новия носител на трофея в големия клубен турнир, а баварците имат предимството да са у дома, в своята съблекалня, на своя терен, пред преобладаващо свои фенове.

Футболният спектакъл вече е в ход чрез редица съпровождащи събития, а за основното се очакват близо 67 хиляди души. По принцип стадионът разполага с 69 901 места, но по време на евротурнири и среши от международен характер бива свит с около 3000.

Интересното е, че под тревното покритие са поставени 14 тръби, които събират дъждовната вода, а в същото време друга система поддържа температурата на игрището между 35 и 50 градуса. Впечатляваща за гостите на спортното съоръжение е неговата форма, наподобяваща бижу. Външната конструкция е изградена от 2760 части с формата на диамант, които светят в различни цветове, спрямо това кой отбор играе. Когато футболистите на "Байерн" са на терена, цветът е червен, за Мюнхен 1860 - син, а за германския национален отбор – бял.

В Мюнхен посрещат своите гости, осигурявайки много атракции редом с традиционната немска бира и вурстове. Хотелите са заети и дори завишени цени не могат да спрат над сто хиляди гости за най-големия мач в клубния футбол.