fallback

Радо Стойчев даде 24 дни за оставка на Лазаров

Границата е начертана: Волейболният бос или национален отбор без треньора и няколко водещи играчи.

17.05.2012 | 15:27

Развръзката в българския волейбол се отлага до 10 юни. Тогава или ще имаме оставка на президента на федерацията Данчо Лазаров и оставащ Радостин Стойчев, или същото ръководство и половин национален отбор без треньор.

Границата постави самият Стойчев. На пресконференция той категорично обявяви, че ще води отбора в последната олимпийска квалификация (8-10 юни) в София. С последния съдийски сигнал на финалния мач – ако Лазаров не е подал оставка – треньорът ще подаде своята.

Стойчев обясни, че остава поради липсата на време да се търси нов треньор, който тепърва да се сработва с отбора. Радо е трогнат от поведението на някои национали, които спонтанно застанали зад претенциите за оставка на Лазаров при разговорите с премиера Бойко Борисов, а тази сутрин посетили треньора в дома му с апели да се завърне. Стойчев благодари и на Борисов - не като премиер, а като мъж, защото се държал мъжки в тази тежка ситуация.

Борисов препоръча федерацията да възстанови уволнения треньор и след часове управителният съвет взе такова решение без разговор с треньора. Данчо Лазаров заяви, че договорът на Стойчев просто не е прекратяван и той трябва да се яви на първата тренировка днес следобед. Волейболният бос категорично отсвири Стойчев и Матей Казийски за оставката, защото нямало как треньор и играч да искат такава от президента.

В следващите три седмици обаче Лазаров ще трябва да направи избор, защото треньорът съвсем сериозно постави ултиматума: “Моите решения не са като тези на федерацията, а са окончателни и безвъвзвратни. Оставам начело на отбора до квалификацията, защото трябва да се класираме на Олимпиадата в Лондон. Ако до 10 юни Данчо Лазаров не се оттегли като президент на федерацията, аз подавам моята оставка пред всички сега и тя ще стане факт на въпросната дата. Извинявам се на цяла България за всичко, което се случва”, завърши Стойчев.

fallback
fallback