fallback

Данчев провокира интерес към Бербатов

Агентът приканва кандидати извън Англия с изявление, че Митко иска да напусне Висшата лига.

11.05.2012 | 13:46

Емил Данчев използва популярен футболен сайт, за да предизвика оферти към Димитър Бербатов от отбори извън Острова. Агентът заяви, че Митко няма да смени “Манчестър Юнайтед” с друг тим от Висшата лига и би предпочел да заиграе в различно първенство от лятото.

Посланието е насочено към евентуални купувачи от Германия, Испания, Италия. Същевременно отхвърля възможността “Юнайтед” да използва Бербатов в бартерна сделка, например с бившия му тим “Тотнъм” срещу хърватския плеймейкър Лука Модрич.

Данчев остана пасивен през март, когато “Червените дяволи” използваха опцията си за продължаване договора на Митко с още една година. Така Бербатов не може да си тръгне свободно, а само срещу желаната от сър Алекс трансферна сума. Фъргюсън заяви миналия уикенд, че Митко няма да бъде пуснат безплатно и при липса на адекватен купувач ще бъде задържан още година.

По неофициални информации, в “Юнайтед” искат сума между 6-8 милиона паунда или 7,5-10 милиона евро за 31-годишния нападател, когото купиха през 2008 година от “Тотнъм” срещу за £30,75 млн (€38 млн).

Завръщане в Германия изглежда най-възможно за Бербатов, предвид и икономическите реалности. Участници в следващото издание на Шампионската лига са първенецът “Борусия” (Дортмунд) и следващите три в класирането – “Байерн”, “Шалке 04”, “Борусия” (Мьонхенгладбах). Бившият отбор на Митко - “Байер” (Леверкузен), ще участва в Лига Европа заедно с “Щутгарт” и “Хановер”.

“Димитър не иска да играе за друг клуб в Англия. Той би желал да опита ново предизвикателство в друга лига. Този сезон беше разочароващ и сега той просто иска да играе футбол”, гласи изявлението на Данчев пред Goal.com. От неговите и от думите на сър Алекс е ясно, че сериозна оферта за момента няма.

fallback
fallback