Данчев провокира интерес към Бербатов

Агентът приканва кандидати извън Англия с изявление, че Митко иска да напусне Висшата лига.

11.05.2012 | 13:46
Данчев провокира интерес към Бербатов

Емил Данчев използва популярен футболен сайт, за да предизвика оферти към Димитър Бербатов от отбори извън Острова. Агентът заяви, че Митко няма да смени “Манчестър Юнайтед” с друг тим от Висшата лига и би предпочел да заиграе в различно първенство от лятото.

Посланието е насочено към евентуални купувачи от Германия, Испания, Италия. Същевременно отхвърля възможността “Юнайтед” да използва Бербатов в бартерна сделка, например с бившия му тим “Тотнъм” срещу хърватския плеймейкър Лука Модрич.

Данчев остана пасивен през март, когато “Червените дяволи” използваха опцията си за продължаване договора на Митко с още една година. Така Бербатов не може да си тръгне свободно, а само срещу желаната от сър Алекс трансферна сума. Фъргюсън заяви миналия уикенд, че Митко няма да бъде пуснат безплатно и при липса на адекватен купувач ще бъде задържан още година.

По неофициални информации, в “Юнайтед” искат сума между 6-8 милиона паунда или 7,5-10 милиона евро за 31-годишния нападател, когото купиха през 2008 година от “Тотнъм” срещу за £30,75 млн (€38 млн).

Завръщане в Германия изглежда най-възможно за Бербатов, предвид и икономическите реалности. Участници в следващото издание на Шампионската лига са първенецът “Борусия” (Дортмунд) и следващите три в класирането – “Байерн”, “Шалке 04”, “Борусия” (Мьонхенгладбах). Бившият отбор на Митко - “Байер” (Леверкузен), ще участва в Лига Европа заедно с “Щутгарт” и “Хановер”.

“Димитър не иска да играе за друг клуб в Англия. Той би желал да опита ново предизвикателство в друга лига. Този сезон беше разочароващ и сега той просто иска да играе футбол”, гласи изявлението на Данчев пред Goal.com. От неговите и от думите на сър Алекс е ясно, че сериозна оферта за момента няма.