Фетел ще стартира първи в Гран при на Бахрейн

На второ и трето място се класираха пилотите Люис Хамилтън и Марк Уебър.

21.04.2012 | 15:36
Фетел ще стартира първи в Гран при на Бахрейн

Себастиан Фетел с Red Bull ще стартира първи в утрешния старт за Голямата награда на Бахрейн във Формула 1. Младият германец изненада всички и след неубедителните си резултати от началото на сезона взе първия си полпозишън за 2012. Фетел подобри с 0.098 секунди времето на втория Люис Хамилтън. Двамата ще започнат състезанието пред своите съотборници Марк Уебър и Дженсън Бътън, които са съответно трети и четвърти.

Победителят от миналата седмица в Китай - Нико Розберг - ще стартира пети, въпреки предварителните очаквания и доброто поведение на неговия болид. Съотборникът му Михаел Шумахер не успя да премине във втората част на квалификацията и ще стартира от 17-а позиция. В интервю след отпадането си, седемкратният световен шампион обясни неуспешното класиране с проблем в DRS системата на неговата кола.

И в тази квалификация пилотите на Ferrari използваха по-меките от двата типа гуми, заради невъзможността на шасито F2012 да осигури достатъчно сцепление. Това принуди екипът от Маранело да не изведе Фернандо Алонсо на пистата в третата част от квалификацията, за да запази един от комплектите за състезанието в неделя. Той ще стартира от девета позиция, а Маса от 14-та.

Припомняме, че до последно състезанието в Бахрейн беше под въпрос, заради размириците в региона. В петък двама механици от екипа на Force India бяха нападнати с коктейли "Молотов", докато стоят в задръстване на влизане в столицата Манама. По-късно стана ясно, че атаката не е била насочена към тях, а колата им просто е попаднала на неподходящото място в неподходящото време.