fallback

Стоичков превключи на испанска честота

Треньорът анализира “Реал” и “Барса” веднага след турнирния крах на “Литекс”.

12.04.2012 | 18:51

Христо Стоичков светкавично смени канала след елиминацията на неговия “Литекс” от “Локомотив” (Пд) с 0:1 в полуфинал за Купата на България. Вместо да изпадне в плен на афект и тягостни анализи, треньорът насочил цялото си внимание към снощното мадридско дерби от 32-ия кръг на Примера дивисион.

“Реал” съсипа домакина “Атлетико” с 4:1 и фамозен хеттрик на Кристиано Роналдо, връщайки на 4 точки аванса си пред втория в класирането “Барселона”. Въпреки внушителния резултат, Стоичков съзря слабости в играта на лидера и смело предрече нова шампионска титла за любимата си “Барса”.

“Реал Мадрид изглеждат нервни и са под напрежение. От това само могат да се възползват в Барселона, които са в отлична форма и няма да загубят повече точки до края”, коментира Христо пред каталунския вестник “Спорт”.

Легендарният №8 на каталунците явно няма никакви съмнения за предстоящия директен сблъсък на “Ноу Камп”. “Реал” гостува в Барселона на 21 април, а преди това – тази събота, двата гранда са съответно домакин на аутсайдера “Спортинг” (Хихон) и гост на 5-ия в класирането “Леванте”.

За осъществяване на прогнозата обаче не е достатъчно само дербито, а трябва “Реал” да сбърка в още един от оставащите шест мача. “Аз винаги ще подкрепя Барселона за спечелване на първенството. Титлата е тяхна, ако спечелят всичките си оставащи мачове”, убеден е Христо.

Независимо от предпочитаното първенство, Стоичков ще трябва на свой ред да печели мачове в “А” група без алтернатива. Заради турнирния си крах, ловешкият тим вече има само един път към класиране за евротурнирите – челно място в шампионата, като няма да е излишно стискане на палци за “Лудогорец” във финала за купата срещу “Локо” (Пд).

fallback
fallback