fallback

„Левски” се заигра с наследството на Костов

Слаба физика и крехка психика оправдават измъчена точица срещу „Локомотив” (Сф).

08.04.2012 | 19:14

„Левски” едва избегна четвърта поредна загуба с 0:1, стигайки до 1:1 срещу „Локомотив” (Сф) в мач от 23-ия кръг на „А” група. Резултатът увеличи въпросителната към класирането на „сините” за евротурнирите, а поредният треньорски екип акцентира на завареното тежко състояние.

Драпащият за спасение и обикалящ столични стадиони (този път домакинства в Овча купел) „Локомотив” поведе в 32-ата минута след груба грешка на „синята” отбрана и прецизен прехвърлящ удар на Даниел Пеев. След почивката два пъти играчи на „червено-черните” излизаха на отлични позиции, но вместо да удвоят, допуснаха извънредно евтин гол в 79-ата. Вратарят и капитан Галев построи рехава стена само от четирима при фронтален свободен удар от 25 метра, а после допусна изстрела на Жуниор през обсега си в мрежата.

Фаулът, оспорван от „Локо”, бе спечелен от влезлия три минути по-рано 15-годишен талант Антонио Вутов. Друг продукт на школата, бекът Стефан Станчев, напусна с втори жълт и червен картон в 88-ата минута, след като носеше основна вина за гола на „червено-черните”.

Официалният нов треньор на „Левски” Викторио Павлов посегна към завареното положение в опит да оправдае тягостната игра: „Не сме доволни, защото през втората част тотално надиграхме Локомотив. Първото полувреме го проспахме и не мога да си го обясня, защото друго говорихме на разбора. През второто направихме корекции и заиграхме по-бързо, но и Локомотив се бранеше добре. Обстановката и събитията психологически затормозяват отбора. Съжалявам, че разочароваме хората, но ситуацията е много тежка. Функционалното състояние на играчите не е добро, затова са по-бавни и мудни. Ще направим всичко възможно да излезем бързо от това положение, защото не прилича на Левски и предстоят много тежки мачове”.

Неофициалният старши треньор Ясен Петров определи играта като „слаба продукция”, призна за напрежение, невъзможност за оправяне на ситуацията с магическа пръчка и отказа конкретика, за да не бъдел прекалено критичен.

 Новият капитан на „сините” Пламен Илиев (на снимката) обаче категорично изключи негативни препратки към напусналия преди две седмици Николай Костов: „Не! Подготовката беше много добра, но след мача с Миньор всичко се срина. Не е добре, че през два кръга имаме нови треньори, всеки се нуждае от известно време. И аз не знам какво се случва с отбора, излизаме уж за победа, а вече четвърти мач не я постигаме. Доста е тежка ситуацията отвътре, макар че отвън не се вижда. Можем да излезем от нея само с победи до края”.

Всъщност, с равенството „Левски” вече наруши поставената цел от директора Иво Тонев да се спечелят всички мачове до края. А и феновете явно не вярват – заради противоречивите управленски действия и бездушната игра обърнаха знамената си наопаки и опънаха транспаранти „Ние ви повярвахме, а вие ни излъгахте”, „Фланелката е тежка, не е модна дрешка”.

„Левски” вече има 46 точки и поне запази дистанцията от „Литекс” (48), който изненадващо направи 2:2 като домакин на „Миньор”, след като получи предимство от червен картон и дузпа в добавеното време.

„Лудогорец” и „Черноморец” обаче не сбъркаха (3:0 срещу Ботев Враца и 3:2 срещу Черно море) и вече имат съответно 51 и 50 точки. Лидерът ЦСКА (54) пък има идеален шанс да прибави три точки вкъщи срещу най-слабия отбор в групата – „Светкавица” (понеделник, 20:00 ч).

„Локо” (Сф) остава над чертата на изпадащите с 18 точки и приличен аванс поне от 5 пред последните три „Видима”, „Калиакра” и „Светкавица”. Треньорът Антон Велков не се съгласи с твърденията, че „Левски” доминирал след почивката: „Изпуснахме две точки, но поне си върнахме характера. Интересуват ме само резултатите. Това, че приехме играта в нашата половина, не означава, че Левски ни е надиграл. Умишлено поехме този риск и ако някой не го е очаквал, значи не е бил подготвен. Ние също сме психически много затормозени. Такива са ни възможностите в момента и ако направим дори леко отстъпление, ще ни попречи да се преборим за бъдещето си”.

fallback
fallback