Илиан Илиев изплува от кашата в “Левски”

Първият избор уж лавирал, резервата отдавна обмислял оферта, трети поема до лятото.

06.04.2012 | 19:30
Илиан Илиев изплува от кашата в “Левски”

Кризата в “Левски” роди две треньорски назначения, но обясненията на селекционния процес сътвориха перфектен буламач.

Настоящият наставник на “Берое” Илиан Илиев поема отбора от лятото. Дотогава формален старши ще е издърпаният от школата Викторио Павлов, а реален - досегашният скаут Ясен Петров. Закрива се постът спортен директор, циклично съвместяван с треньорския от напусналия клуба Георги Иванов – Гонзо.

Изпълнителният директор Иво Тонев поднесе наглед откровена хронология на преговорно-изборната епопея с участието и на главния акционер Тодор Батков. Първият избор на Тонев бил Станимир Стоилов. Мъри първо си поискал отдавна дължими от Батков суми, сетне настоял да поеме още функциите на спортния директор и пълен контрол над работата в школата, а на финалната права прелял чашата с иск за завръщане на големия критик на сегашното управление Наско Сираков.

Стоилов, за когото настояват привържениците, светкавично опроверга Тонев. В обръщение към феновете той нарече “пълни инсинуации” твърденията, че си променял изискванията. Всъщност категорично и непрекъснато заявявал, че иска Сираков да бъде върнат в клуба, дори само като съветник без заплата и пост. В добавка Мъри изразил готовност да отпише чаканите вече 4 години суми. “С цялото си сърце ще подкрепям моя приятел и колега Илиан Илиев като горещо му желая да постигне изключителни успехи. Той самият добре знае, че може да разчита на безусловната ми подкрепа. В заключение подчертавам, че не желая името ми, което съм изградил с много труд и честни усилия, да бъде замесвано в каквито и да било действия, не кореспондиращи с моя морал и лоялността ми към Левски”, завършва Стоилов.

Илиан Илиев пък призна, че от доста време имал покана от Иво Тонев и дълго е обмислял, преди да прецени, че е способен да изправи “Левски” на крака. Излиза, че Батков и Тонев са играли двойна игра – запред феновете са преговаряли със Стоилов, а всъщност са се подсигурили с Илиев.