fallback

Стилиян Петров започва битка с рак

Капитанът и рекордьор по мачове за България - с диагноза остра левкемия

30.03.2012 | 17:56

Лидерът на националния футболен отбор и английския “Астън Вила” Стилиян Петров е болен от остра левкемия. Диагнозата огласи официалният сайт на клуба от Бирмингам.

32-годишният халф развил треска след мача с “Арсенал” миналата събота и е подложен на тестове от доктор Йън Макгинес. Хематолози са потвърдили диагнозата днес.

Очаквайки да получат повече информация, от “Астън Вила” вече са изразили подкрепа към дългогодишния си капитан и семейството му. Клубът апелира към медиите да бъдат дискретни заради спокойствието на Петров, а всяка нова информация – от предстоящи допълнителни изследвания - ще бъде своевременно огласена.

Самият Стилиян веднага е информирал лекаря на националния тим д-р Михаил Илиев, който ще очаква резултати от следващите тестове. Специалистът се надява раковото заболяване на кръвта да е в начален стадий.

Новината за болестта светкавично провокира масирана подкрепа към Петров по интернет форумите, а със сигурност отборът на “Астън Вила” ще подкрепи публично своя капитан преди утрешния домакински мач срещу “Челси”. Bulgaria On Air се присъединява към пожеланията за кураж и положителен развой.

fallback
fallback