fallback

Марсел Хиршер с втора победа в Банско

Австриецът стопи преднината на лидера в генералното класиране за сезона Ивица Костелич.

19.02.2012 | 12:31

(Обновена в 14:15)

Австриецът Марсел Хиршер спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Той финишира с общо време от 1:52.64 минута на пистата "Алберто Томба". Хиршер не допусна изненада след като спечели първия манш. Австриецът завоюва втора победа в Банско, след като вчера триумфира и в гигантския слалом.

Втори на днешното спускане само на 16 стотни от секундата завърши друг австриец Марио Мат. В последствие обаче той бе дисквалифициран заради пропусната врата и втори стана Андре Мирер от Швейцария.

След двете победи, Хиршер се доближи на 18 точки зад лидера в генералното класиране за Големия кристален глобус Ивица Костелич, който не участва в стартовете в Банско заради контузия.Костелич е водач и за малката Световна купа в дисциплината слалом с 595 точки, пред Хиршер с 560 точки и Мирер с 424 точки.

От българите най-добре се представи Георги Георгиев, който финишира 43-и с изоставане от 3.73 секунди. Деян Тодоров завърши 46-и на 5.29 секунди, а Стефан Присадов и Никола Чонгаров отпаднаха.

fallback
fallback