fallback

"Юнайтед" продава Уейн Рууни

Скарването между нападателя и мениджъра Фъргюсън е непоправимо, твърди The Independent

07.01.2012 | 10:19

Конфликтът между звездата на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни и мениджъра Алекс Фъргюсън се е задълбочил дотолкова, че нападателят вероятно ще бъде продаден още през зимния трансферен период, пише британският The Independent. Вестникът се позовава на достоверен източник, близък до ръководството на клуба. Ако информацията е вярна, това би имало сериозно отражение върху съдбата на българския ас на "Юнайтед" Димитър Бербатов.

Според неназования източник Фъргюсън смятал, че е загубил контрол върху своенравния нападател. Кулминацията в търканията помежду им бе на 27 декември, когато Рууни се яви за тренировка във видимо неадекватно състояние след бурна нощ. Английският национал затвърди впечатленията за слабата си форма и при прясната загуба с 0:3 от "Нюкасъл", когато бе явно незаинтересован от хода на мача и принуди мениджъра да го смени.

Досега Фъргюсън прояваваше търпение към простъпките на Рууни, включително към скандалните разкрития за изневери и оргии в личния му живот, както и към обвиненията му срещу останалите играчи на "Юнайтед", че им липсвала амбиция. Сега обаче чашата е преляла, твърди The Independent.

Слуховете за продажбата на Рууни се разпространиха толкова бързо, че принудиха клуба да направи официално опровержение. Познавачи обаче припомнят, че "Юнайтед" постъпи по същия начин и преди продажбите на Бекъм и Ван Нистелрой.

Евентуалната раздяла с Рууни ще е добра новина за Димитър Бербатов, който прекара по-голямата част от сезона на скамейката, преговаряйки за новия си договор. В дните около Коледа обаче Фъргюсън реабилитира българина (признавайки, че има споразумение за удължаване на договора му) и Бербатов му се отплати с 6 гола в 4 мача. Митко не успя да се разпише само срещу "Нюкасъл", но читателите на The Guardian му дадоха най-високата оценка от всички полеви играчи на "Юнайтед".

fallback
fallback