fallback

Бербатов се завърна с хеттрик

С головете на българина "Юнайтед" догони "Сити" на върха във Висшата лига.

26.12.2011 | 20:27

Българският ас Димитър Бербатов се отблагодари за връщането си в титулярния състав на "Манчестър Юнайтед" с ефектен хеттрик при победата с 5:0 над "Уигън", а тимът му се изравни с "Манчестър Сити" начело в класирането, макар и с по-лоша голова разлика.

Победата на "Юнайтед" бе улеснена от ранния гол на Парк и от изгонването на Конър Самън от гостите в края на първото полувреме.

Бербатов удвои аванса на домакините преди почивката, когато овладя центриране в наказателното поле, опази топката с тяло от атакуващите го защитници и я прати под плонжа на вратаря. През втората част българинът се разписа повторно, като с елегантно движение овладя прострелен пас, елиминирайки двама пазачи. В 79-ата минута Уейн Рууни му отстъпи шанса да изпълни дузпа, за да оформи хеттрика си. "Бербатов напомни за отличната си форма от първата половина на миналия сезон", коментира вестник The Independent.

От началото на тази година българинът, който миналия сезон бе голмайстор на Висшата лига, обикновено остава на скамейката. Познавачи свързват това с тежките преговори около подновяването на изтичащия му договор. След поредицата злополуки, като тежкото поражение от "Манчестър Сити" и отпадането от Шампионската лига срещу "Базел", мениджърът Фъргюсън обаче започна да търси промени в състава си.

Следващият мач на "Юнайтед" е срещу "Блекбърн" - тима, срещу който Бербатов отбеляза пет гола миналия сезон.

fallback
fallback