Треньорът на Уелс се самоуби

Бившият ас на “Нюкасъл” Гари Спийд сложи край на живота си на 42-годишна възраст.

27.11.2011 | 18:55
Треньорът на Уелс се самоуби

Селекционерът на националния отбор на Уелс Гари Спийд се е самоубил, съобщи BBC. Новината за смъртта на популярния бивш играч на „Нюкасъл” бе потвърдена от британската полиция. Причините Спийд да сложи край на живота си не са известни. Под негово ръководство националите на Уелс се възродиха в последната година и записаха поредица престижни победи. Спийд водеше тима и в квалификацията срещу България в София преди по-малко от два месеца, спечелена от Уелс с 1:0.

„Няма съмнителни обстоятелства около смъртта,” заяви говорител на полицията в Чешир. Гари Спийд е баща на две деца.

Съобщението за кончината му шокира футболните среди във Великобритания. Приятели, бивши съотборници и специалисти изказаха съболезнованията си към семейството му чрез социалната мрежа Twitter. Вратарят на Уелс Шей Гивън се разплака преди началото на срещата между неговия „Астън Вила“ и „Суонси“. Двубоят започна с минута мълчание в почит на бившия футболист.

Нападателят на „Ливърпул Крейг Белами“, също уелски национал, е помолил мениджъра Кени Даглиш да бъде изваден от групата за двубоя срещу „Манчестър Сити», защото се почувствал „изключително разстроен“.