Турция залага на 4- 3- 2-1 срещу Хърватия

Днес се играят първите четири баража за Европейското първенство по футбол през 2012.

11.11.2011 | 14:18
Турция залага на 4- 3- 2-1 срещу Хърватия

Осем отбора се впускат в битка за последните четири места за Европейското първенство по футбол през 2012 в Полша и Украйна. Днес са първите четири баража, а реваншите са на 15 ноември. Безспорно най-интересният сред тях е двубоят между Турция и Хърватия.
Невероятна атмосфера подготвят турските привърженици тази вечер на стадион „Тюрк телеком Арена“ в Истанбул. Местната футболна федерация дори пусна вход свободен за жени и деца за важния двубой срещу Хърватия. Селекционерът на Турция Гуус Хидинк почти сигурно ще заложи на схема 4 - 3 - 2 -1, като ще пусне в атаката нападателя на Трабзонспор Бюрак Йълмаз, дакато Мехмет Топал и Арда Туран ще пробиват по двата фланга.
 „Както посочих и по-рано, забелязвам огромна енергия и амбиция в състава на Турция, особено в последните часове – заяви Гуус Хидинк.  - Хърватия са фаворит, но ние ще се постаем да ги затрудним.“
Хърватите ще пробват да се класират за трети пореден път на европейските финали. Южните ни съседи обаче ще търсят реванш за Европейското през 2008, когато на четвъртфинал бяха отстранени именно от Турция след изпълнение на дузпи. Селекционерът Славен Билич отрече, но дори и неговият пост е застаршен при евентуален неуспех.
 „Ние няма да търсим отмъщение – каза Славен Билич. - Нито аз, нито играчите бихме използвали толкова грозна дума. Какво толкова са направили турците, че да използваме тази дума срещу тях.“
Билич не може да разчита на контузените Нико Кранчар и Младен Петрич, които със сигурност пропускат двубоя в Истанбул. Реваншът четири дни по-късно на стадион “Максимир“ в Загреб.