Локаутът в НБА продължава

На 300 милиона долара се оценяват загубите на Националната баскетболна асоциация през изминалата година.

09.11.2011 | 10:29 Редактор: Ваня Симонска
Локаутът в НБА продължава

Локаутът в Националната баскетболна асоциация на Съединените американски щати продължава. Играчите отхвърлиха и последната оферта от страна на лигата. Близо четири часа продължи последната среща между двете страни, провела се в Ню Йорк.
Играчите от Националната баскетболна асоциация са готови да продължат  преговорите със собствениците докато не се постигне някакво решение.
„Нашите изисквания са ясни. Готови сме да продължим дискусиите - – отбеляза президентът на профсъюза на играчите в НБА Дерек Фишър.-  Очакваме по-добри оферти, които да направят сделката между двете страни възможна. Повярвайте баскетболистите искат да правят това, което обичат“.
На 300 милиона долара се оценяват загубите на Националната баскетболна асоциация през изминалата година, а 20 от общо 30 отбора са завършили сезона на червено. Тогава баскетболистите са прибирали 57 процента, а собствениците искат взиманията да са по равно 50 на 50. Друго изискване на босовете е договорите на играчите да се подписват за по-кратко време. От своя страна, баскетболистите са готови на компромис, според който техният дял да бъде малко повече от 52 процента.