Васлуй постигна успех с 1:0 над Спортинг Лисабон

Живко Миланов игра цял мач за румънския отбор, докато Божинов също започна като титуляр, но бе сменен на почивката заради натъртено бедро.

04.11.2011 | 12:12
Васлуй постигна успех с 1:0 над Спортинг Лисабон

В българското дерби от групофата фаза на турнира Лига Европа, Живко Миланов с Васлуй постигна успех с 1:0 над Спортинг Лисабон с Валери Божинов. Миланов игра цял мач за румънския отбор, докато Божинов също започна като титуляр, но бе сменен на почивката заради натъртено бедро. Единственият гол вкара Змеу в 30-ата минута.
След мача Васлуй вече е трети с пет точки, колкото и втория Лацио, който победи също с 1:0 последния Цюрих. Лидер е Спортинг с девет точки.
В друга среща с българско участие “ПСВ Айндховен” завърши 3:3 у дома срещу израелския Апоел Тел Авив”. Българският защитник Станислав Манолев игра 90-сет минути за холандския тим. Твенте с Николай Михайлов на вратата се наложи с 3:2 над Одензе и си осигури участие в следващата фаза на турнира. В същия поток се игра и срещата на Висла с Цветан Генков срещу Фулъм, като поляците отстъпиха с 1:4 и почти изгубиха шансове да продължат напред.