Челси гостува на Генк в мач от Шампионската лига

Срещата ще пропусне нападателят Дидие Дрогба.

01.11.2011 | 09:54 Редактор: Ваня Симонска
Челси гостува на Генк в мач от Шампионската лига

Нападателят на Челси Дидие Дрогба отпадна от състава на своя тим за мача с Генк в Шампионската лига. Лондончани гостуват на белгийците в среща от група Е, където един срещу друг се изправят и отборите на Валенсия и Байер Леверкузен.
33-годишният Дидие Дригба ще претърпи операция на ръката за отстраняване на метални пластини, които му бяха поставени след Световното първенство в ЮАР. Добрата новина за мениджъра Андре Вилаш-Боаш е, че в игра се завръща другият основен нападател Никола Анелка, който пропусна двубоя с Арсенал през уикенда заради лека травма. Наставникът обаче е наясно, че за неговия тим предстои тежък мач.
 „Ние знаем, че се изправяме срещу един голям отбор – заяви Андре Вилаш-Боаш. - Играх срещу Генк тук миналия сезон с Порто и имахме доста трудности. Съперникът може да ни създаде много проблеми. Хубаво е, че нашият отбор практикува атакуващ футбол, но не бива да забравяме и за отговорностите в защита. Никой не обича прекалено дефанзивния футбол, но понякога това е важно, за да се стигне до победата“.
В другия мач от групата Валенсия посреща Байер Леверкузен. Треньорът на испанците Унай Емери е убеден, че неговият тим ще успее да победи своя съперник.
"Направихме някои промени в тима от предишната среща с германците и съм сигурен, че сега ще сме по-силни и ще победим – коментира Унай Емери.- Трябва да играем задружно и да се борим за всяка топка. Уверен съм, че ни предстои страхотна вечер и призовавам феновете да дойдат и да станат част от нея. Ние ще играем и за тях и за класирането си в следващата фаза. Уважаваме отбора на Леверкузен, но целта ни е единствено да победим. Знаем слабите страни на съперника и знаем как да се възползваме от тях. Трябва да играем с характер"
В първата среща между двата отбора Валенсия поведе в резултата, но допусна пълен обрат и сега ще се надяват да се представят по-добре на свой терен.