Договор за 2 години подписа новият треньор на женския волейболен тим

Марчело Абонданца определи условията по контракта като задоволителни.

25.10.2011 | 13:53 Редактор: Ваня Симонска
Договор за 2 години подписа новият треньор на женския волейболен тим

Новият селекционер на националния отбор по волейбол при жените – италианецът Марчело Абонданца подписа договор за 2 години. Финансовите условия на специалиста по контракта бяха определени като задоволителни.
Волейболният ни женски национален отбор се готви активно за предстоящия предквалификационен олимпийски турнир в Азербайджан под ръководството на италианския специалист Марчело Абонданца. 16 състезателки са повикани на лагер, като 2 от тях няма да се качат на самолета за Баку. От заниманията отсъстват Елена Колева и Любка Деберлиева. Първата поради семейни причини, а Деберлиева ще се присъедини директно за турнира. Причината – състезателката има 2 мача в Русия.
 „Имам големи надежди и очаквания от отбора – заяви пред медиите Абонданца. - Това е отбор, който с много работа, ще израсне. Вече имах възможност да се запозная с момичетата и съм наясно откъде трябва да започнем да работим.“
Ева Янева, която доскоро беше капитан на отбора, тренира наравно с останалите избранички на Абонданца. С екипа на България пак ще се състезават и Дияна Ненова, и Мария Филипова, които бяха освободени от предишния наставник Драгутин Балтич с мотива, че не са във форма. Все още обаче не е ясно кое от момичетата ще носи капитанската лента.
Целта пред Абонданца е една – да класира България за следващия етап на предквалификациите за игрите в Лондон догодина. В първата си група нашите ще излязат срещу Азербайджан, Чехия, Украйна, Унгария и Дания. Двубоите ще се проведат в Баку от 8 до 13 ноември.
„Излизам винаги с цел да побеждавам – заяви новият треньор на волейболистките ни. - Ще отидем в Баку и ще се опитаме да спечелим турнира.“
Преди този турнир женският национален отбор по волейбол ще играе контроли с Румъния, които ще се проведат в София, в Арена Армеец на 3 и 4 ноември.