Бразилия открива Световното по футбол на 12 юни 2014 г.

Финалът ще се играе на митичния стадион Маракана в Рио де Жанейро.

21.10.2011 | 11:05 Редактор: Ваня Симонска
Бразилия открива Световното по футбол на 12 юни 2014 г.

Световното първенство по футбол през 2014 година в Бразилия ще бъде открито на 12 юни в Сао Пауло, обявиха официално от ФИФА. Спорът за световната купа между финалистите на Мондиала ще се реши обаче на легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро. Битката за първото място е насрочена за 13 юли. Полуфиналите ще се състоят в Бело Оризонте и Сао Пауло. Общо 12 града в Бразилия ще приемат мачове от шампионата на планетата. Всеки град ще бъде домакин на 4 двубоя от общо 64 срещи, които предстои да се изиграят.
 „Това е голяма радост  - заяви губернаторът на Сао Пауло Жералдо Алкмин.- Сао Пауло ще направи огромни усилия, за да посрещне подобаващо откриването на Световната купа. Обещаваме това да стане по възможно най-добрия начин, ще бъде напълно изградена необходимата инфраструктура, с всички условия и с огромно доверие, че Бразилия ще се справи отлично с организацията около домакинството на Мондиала през 2014 година.“
Стадионът в Сао Пауло ще бъде с капацитет 68-хиляди души. Спортното съоръжение все още се изгражда като се очаква да бъде открито през декември 2013 г. и ще бъде използвано и от местния клуб Коринтианс.