Вожняцки в третия кръг в Пекин

Звонарьова срещу Иванович в третия кръг на турнира.

05.10.2011 | 13:14
Вожняцки в третия кръг в Пекин

Серина Уилямс няма да участва на турнири до края на 2011 г. и на практика сезонът за американката приключи още след US Open. След загубата си на финала на Откритото първенство на Съединените американски щати Серина се отказа от задължителните турнири в Токио и Пекин с обяснението, че има здравословни проблеми. Тъй като Уилямс завърши 2010 г. в Топ 10, тя ще бъде глобена за неучастието си в двете надпревари.
Само преди няколко дни Каролин Вожняцки претърпя изненадваща загуба от Кая Канепи в среща от трети кръг на турнира в Токио, а сега световната №1 ще има възможност да вземе реванш и то отново в трети кръг, но този път в Пекин. Вожняцки се класира за тази фаза на турнира след победа над Ярмила Гайдошова с 6:2, 6:3. Канепи пък дори не излезе на корта, след като Сабине Лисицки се отказа заради хранително натравяне.
Мария Кириленко също продължава напред в Пекин след като се наложи над шампионката от US Open Саманта Стосър със 7:5, 1:6, 7:5. В спора за място на четвъртфиналите рускинята ще срещне Тамира Пашек от Австрия.
Изключително интересен се очертава да бъде сблъсъкът в трети кръг между Вера Звонарьова и Ана Иванович.